Müslüman aktris Zaira Wasim oyunculuğu bıraktı!

Bollywood'un ünlü aktrislerinden Zaira Wasim, filmlerde oynamanın imanına zarar verdiği ve dinden uzaklaştırdığı gerekçesiyle oyunculuğu bıraktığını açıkladı. Wasim'in Twitter hesabından yaptığı açıklama sonrası, sosyal medyada tartışmalar başladı.

Müslüman aktris Zaira Wasim oyunculuğu bıraktı!
Müslüman aktris Zaira Wasim oyunculuğu bıraktı!
GİRİŞ 03.07.2019 12:58 GÜNCELLEME 03.07.2019 14:03
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

18 yaşındaki ünlü aktris Zaira Wasim oyunculuğun onu mutlu etmediğini çünkü kendisini İslam'dan uzaklaştırdığını ifade etti. Bu açıklamanın üzerine Hisdistan'da sosyal medya üzerinde çeşitli tartışmalar alevlendi.

 

 

Birçok kişinin iyi bir kariyer vaat ettiğini ifade ettiği Wasim, Pazar günü önce Facebook üzerinden, daha sonra Twitter ve Instagram hesabından yaptığı açıklamada "kariyerine adios" yani hoşça kal dediğini söyledi. 

"Bu sektör bana çokça sevgi, destek ve alkış getirdi. Fakat yavaşça ve biliçsizce imandan uzaklaştıran bu sektör, beni kayıtsızlığa da itti" dedi ünlü oyuncu.

 

 

Şu ana dek 2 filmde oynamış olan Wasim, "İmanıma sürekli zarar veren böyle bir çevrede çalışmaya devam ettikçe, İslam ile ilişkim de tehdit altındaydı" ifadelerine yer verdi.

Twitter'dan yaptığı açıklamada "5 yıl önce hayatımı değiştiren bir karar verdim ve bugün de hayatımı yeniden değiştirecek başka bir karar alıyorum. Ama bu kez iyiye gitmek için inşallah" dedi Wasim.

2016 yılında Amir Khan'ın başrolünde oynadığı Dangal adlı filmde ilk çıkışını yakalayan Zaira Wasim 2017'de Ulusal Film Ödülleri'nde "en iyi yardımcı kadın oyuncu" ödülünü almıştı.

"5 yıl önce hayatımı sonsuza dek değiştirecek bir karar aldım. Bollywood bana muazzam bir popülerite kazandırdı. Bir anda halkın ilgisinin odağı haline geldim. Gençlik için rol model olarak gösterilirken hakiki başarının tanımı benim üzerimden yapıldı. Lakin, özellikle başarı ve başarısızlık hususunda düşünmeye başladığımda, bu benim hiçbir zaman olmak istediğim şey değildi. Uzun zaman boyunca olmadığım biri gibi davranmaya çalıştım. Buraya ait olabilirim, ama buraya ait değilim."

DESTEK VE ELEŞTİRİLERİN ODAĞI OLDU

Eski Bollywood oyuncusu Raveena Tandon, Wasim'in "incelikle" oyunculuğu bırakabileceğini ve "gerici fikirlerini" kendine saklayabileceğini söyleyerek Hindistan'da Müslümanlara yönelik nefret söylemlerine bir yenisini daha eklemiş oldu.

Aktör Muhammed Ali Şah Al Jazeera'ye verdiği röportajda "Wasim'in dini nedenlerden ötürü oyunculuğu bırakmasına saygı gösterilmesi gerektiğini" ifade etti.

"BİZ KİMİZ Kİ ONU ELEŞTİRİYORUZ"

Hindistan'da Müslümanların çoğunluk olduğu tek eyalet olan Kaşmir'in eski siyasi lideri Ömer Abdullah, "Biz kimiz ki Zaira Wasim'in kararını sorguluyoruz? Bu onun hayatı ve ne istiyorsa onu yapabilir. Yapacağım tek şey ona iyilik dilemek ve yapacağı şeylerle mutlu olmasını ummak" dedi. 

Wasim'in üçüncü filmi Gökyüzü Pembedir (The Sky is Pink) bu yılın sonralarında gösterime girecek. Bu filmin Wasim'in Bollywood'daki son filmi olacağı bekleniyor. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 19
  • Ramazan 3 yıl önce Şikayet Et
    Dangal filmini izledikten sonra oyuncuları araştırıyordum bu minik ve güzel insanın Allah için herşeyi bırakması beni o kadar duygulandırki bravo umarım bu dünyada daha fazlasını Allah sana diğer tarafta vermesi temennisiyle zaira
    Cevapla
  • Sefa 3 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi en doğru kararı vermiş.
    Cevapla
  • Murat Bulut 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman seyirci filmlerin zedelediğini anlar inşa ALLAH
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM bizim Türk oyunculararada senin düşünmeyi nasip etsin
    Cevapla
  • osmanlı evladı 4 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi helal olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor