Putin imzayı attı! Askıya alındı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ile imzalanan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması'nı (INF) askıya alan yasa tasarısını imzaladı. Daha önce ABD tek taraflı olarak anlaşmadan çekilmişti. Putin'in imzasıyla Rusya da resmen anlaşmadan çıkmış oldu. İki ülke arasındaki mutabakat, 8 Aralık 1987 tarihinde ABD Başkanı Ronald Reagan ile Sovyet Genel Sekreteri Mihail Gorbaçov arasında imzalanmıştı.

Putin imzayı attı! Askıya alındı
Putin imzayı attı! Askıya alındı
GİRİŞ 03.07.2019 15:08 GÜNCELLEME 03.07.2019 15:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nın (INF) askıya alınmasını öngören tasarıyı imzalayarak yasalaştırdı.

İlk olarak ABD'nin tek taraflı olarak çekildiğini duyuran anlaşmadan, Rusya'da çekileceğini açıklamıştı. Putin'in bu imzasıyla Rusya da anlaşmadan çekilmiş oldu.

GORBAÇOV VE REAGAN 1987'DE İMZALAMIŞTI

8 Aralık 1987'de Washington'da SSCB lideri Mihail Gorbaçov ve dönemin ABD Başkanı Ronald Reagan'ın imzaladığı anlaşma kapsamında SSCB ve ABD, 500-1000 kilometre ve 1000-5500 kilometre menzilli füze ve fırlatıcılarını imha etmeyi, ayrıca ileride de bu tür füzeleri üretmemeyi, test etmemeyi ve konuşlandırmamayı taahhüt etmişti.

 

 

500 kilometre üzerindeki füzelerin imha edilmesini öngören anlaşma çerçevesinde 1991 ortalarına kadar 2692 füze imha edilmişti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 4
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Geç bile kalmış.. abdnin bu adımı atmasına mukabil hemen aynını yapmalıydı. abd artık smzleşme hukuk dinlemeyen kendini dünyanın efendisi gören bir hayduta döndü. Rusyanın bu adımı çok geç bile kalınmış bir adım
    Cevapla
  • işlkjh 4 yıl önce Şikayet Et
    rusyayla abdye herşey serbest her silah yani onun dışındaki hiçbir ülke yapamaz yaparsa yaptırım oda olmadı direk saldırı yapar işgalci emperyalistler
    Cevapla
  • Albastı 4 yıl önce Şikayet Et
    Yok tam öyle değil. ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa. Bu 5 ülke istediği gibi cirit atıyor ve tabi bunlarında hepsinin üstünde İsrail var.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu S-400 hayırlısıyla bir an önce gelseydi...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Berzeg Sendromu' mahalleyi boşalttı: ‘Köylerde nüfus kalmadı’
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı