Rusya’dan Rumlara ABD tepkisi: Endişeliyiz!

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nce, ABD’li Senatörler Robert Menendez ile Marco Rubio tarafından sunulan '2019 Doğu Akdeniz’de Güvenlik ve Enerji Ortaklığı' yasa tasarısının onaylanması Rusya ile Rum yönetimi arasında gerilime neden oldu.

Rusya’dan Rumlara ABD tepkisi: Endişeliyiz!
Rusya’dan Rumlara ABD tepkisi: Endişeliyiz!
GİRİŞ 03.07.2019 16:32 GÜNCELLEME 03.07.2019 16:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nce, ABD’li Senatörler Robert Menendez ile Marco Rubio tarafından sunulan '2019 Doğu Akdeniz’de Güvenlik ve Enerji Ortaklığı' yasa tasarısı ABD tarafından Rumlara uygulanan silah ambargosunun kaldırılması, Rusya savaş gemilerinin yakıt ikmali için Rum limanlarına yanaşmasının reddedilmesi şartını içeriyor.

Rum ana muhalefet AKEL lideri Andros Kiprianu ile görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, yasa tasarısından endişeli olduklarını söyledi. Görüşme ile ilgili açıklama yapan Kiprianu, "Lavrov bana Rubio-Menendez yasa tasarısı ile ilgili soru sordu. Yasa tasarısını okuduklarını ve bu konuda endişeli olduklarını söyledi. (Rum) Hükümetin bu konuda pozisyonun ne olduğunu bilmek istiyorlar” dedi.

NATO VARLIĞINI GÜÇLENDİRİYOR

Batı Akdeniz havzasında yaşananlarla ilgili de düşüncelerini paylaşan Kiprianu, “Batı Akdeniz havzasında yaşananlar Rusları endişelendiriyor. Büyük gerginlik var ve NATO bölgedeki varlığını güçlendirmeye çalışıyor” diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Erdal 4 yıl önce Şikayet Et
    Akdeniz de bizde Rusya ile ortak tatbikat yapalım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü