Yahudi işgalciler Filistinlilere ait yüzlerce zeytin ağacını yaktı!

İsrailli Yahudi işgalciler, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde Filistinlilere ait yüzlerce zeytin ağacını ateşe verdi.

Yahudi işgalciler Filistinlilere ait yüzlerce zeytin ağacını yaktı!
Yahudi işgalciler Filistinlilere ait yüzlerce zeytin ağacını yaktı!
GİRİŞ 11.07.2019 01:04 GÜNCELLEME 11.07.2019 01:06
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, bir grup Yahudi işgalci yerleşimci, Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Burin beldesinde Filistinlilere ait tarım arazilerini ateşe verdi. Çıkan yangın sonucu yüzlerce zeytin ağacı kül oldu.

 

 

İSRAİL ASKERLERİ DE YANGINI SÖNDÜRÜLMESİNE İZİN VERMEDİ

Saldırıyı gerçekleştiren Yahudi yerleşimcilerin, Nablus kenti çevresinde yer alan Yitzhar Yahudi yerleşim biriminden geldiklerini belirten tanıklar, İsrail askerlerinin de ateşi söndürmek üzere bölgeye ulaşmaya çalışan Filistin itfaiye ekiplerine izin vermediğini aktardı.

 

 

YAHUDİ YERLEŞİMCİLERİN FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK SALDIRILARI

Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde yaşayan Filistinliler, geçimlerini zeytin ağaçlarından sağlıyor. Yahudi yerleşimciler, zaman zaman kırsal kesimlerde bulunan bahçelere saldırıyor. Saldırıların özellikle zeytin hasadının başladığı mevsimlerde arttığı ifade ediliyor.

NABLUS ÇEVRESİNDE YAKLAŞIK 40 BİN YAHUDİ İŞGALCİ YERLEŞİMCİ YAŞIYOR

Nablus’un çevresinde bulunan küçüklü büyüklü 39 Yahudi yerleşim biriminde yaklaşık 40 bin Yahudi yerleşimci yaşıyor ve söz konusu yerleşimciler zaman zaman Filistinlilere yönelik çeşitli saldırılarda bulunuyor.

Yahudi yerleşimcilerin, Filistinlilere yönelik fiziki saldırı, taş atma, evlerin üzerine ırkçı slogan yazma, araç, mal ve mülklerine zarar verme, tarım arazilerini tahrip etme gibi saldırıları, İsrail makamlarınca “ırkçı saldırılar" olarak nitelendiriliyor.

İsrail'in 1967'deki savaşın ardından işgal ettiği Batı Şeria'da, yaklaşık 250 yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerleşim birimlerinde 400 binden fazla Yahudi yerleşimci yaşıyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

YORUMLAR 49
  • zaza 12 4 yıl önce Şikayet Et
    eyyyy NABLUS senin yenilgin asır öncesinden buraya varacağın beliydi eyyy NABLUS seni düşmana teslim edenler bugün bu güzel ülkende kahraman biliniyor
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Mel'un Siyonistler ne kadar da zalimler.. işte terör örgütleri bunların emrinde.... Allah'ın vaadi haktır bu zulümler cezasız kalmayacaktır...
    Cevapla
  • ciminli 4 yıl önce Şikayet Et
    keşke filistine yerleşimci olarak gidilse
    Cevapla
  • Yusuf Turhan 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH 'IM NE OLUR BU yahudileri KAHRU PERİŞAN ET
    Cevapla
  • ramazan karataş 4 yıl önce Şikayet Et
    dünya sessiz ağaç katliamına şimdi bana hangi kelimelerle anlatacaksınız bu zulmü...Kafir topluluk elbet taoplanıp cehenneme sürüleceksiniz biiznillah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...