Amerikalı uzmandan ilginç S-400 analizi: Bu kadarı da gereksiz

The New York Times (NY Times), Amerikan araştırma şirketi CNA uzmanlarından Michael Kofman ile röportaj yaptı. S-400 meselesi hakkında ilginç analizlerde bulunan Kofman, Amerikan hükümetinin S-400'ler konusunda bu kadar endişelenmesinin gereksiz olduğunu belirtti.

Amerikalı uzmandan ilginç S-400 analizi: Bu kadarı da gereksiz
Amerikalı uzmandan ilginç S-400 analizi: Bu kadarı da gereksiz
GİRİŞ 13.07.2019 16:47 GÜNCELLEME 13.07.2019 16:47
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

NY Times yayımladığı haberde askeri ve stratejik konularda araştırma yapan CNA adlı şirketin uzmanlarından Michael Kofman ile yapılan röportajı paylaştı. Kofman, “S-400 oldukça muktedir bir sistem. Ama aynı zamanda çok abartıldı da. Amerikan'ın en büyük kaygısı, S-400 sistemini Türkiye’ye entegre etmek için çalışacak Rusya’nın F-35 savaş uçakları hakkında hassas bilgiye ulaşma ihtimali. Ama S-400 sistemi, F-35 savaş uçaklarını takip etmekte zorlanacaktır.  Amerikan hükümetinin S-400 konusundaki tavrı teknik olarak geçerli değil” diyerek bir nevi Amerika’nın S-400 konusunda bu kadar endişelenmesinin yersiz olduğunu belirtti.

Amerika'nın endişesini abartı bulan Kofman ekledi: “Türkiye’nin aldığı S-400 sisteminin yapabileceği tek şey F-35 savaş uçaklarının uçuş profilinin izini sürmek. Fakat Rusya zaten sürekli olarak F-35 ve F-22 gibi savaş uçaklarını Baltık Denizi’nde ve Suriye’de izliyor.” 

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 9
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olunca , rahip meselesi gitti s400 meselesi geldi. Yakında başka birşeye daha kancayı takarlar. Çünkü bu kararları İsrail güdümlü siyasetçiler aldırıyor.
    Cevapla
  • Iso 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten sorun bu ABD başta olmak üzere birçok ülkemin terör örgütleri ve ortadoğudaki ortakları ile ne tür kirli ilişkileri görülebilecek
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede Rus üssünde S-400 var ve ABD Incirlikte var. Buna ne diyecekler ?
    Cevapla
  • xxlxx 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD'de akıllı bir adam çıkmış. Bir de ABD'ye Dünya'yı işgalden ve zulm yapanlara destek vermekten vaz geçmesini de söyleseydi.
    Cevapla
  • dede korkut 4 yıl önce Şikayet Et
    saldırı düşünmeyenin hava savunma sisteminden kaygı duyması çok saçma olur gerçekten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin
Türkiye ile ABD arasında Ankara'da Terörle Mücadele zirvesi