CNN'den kışkırtıcı manşet!

Türkiye’nin S-400 almasını ve Beyaz Saray’ın bu konuda sessiz kalmasını hazmedemeyen CNN, ABD hükümetine seslendi. CNN, S-400 haberini “Türkiye, Rusya’nın NATO uçaklarını vurması için geliştirdiği füzeleri satın aldı. Bu bir problem” başlığıyla duyurdu.

GİRİŞ 13.07.2019 17:30 GÜNCELLEME 18.07.2019 14:53
Bu Habere 174 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alması Batı medyasını rahatsız etti. Başta Associated Press (AP) olmak üzere BBC, Washington Post tehditkar manşetlerle bu tarihi teslimatı ele aldı. AP, ABD yaptırımlarını hatırlatarak Türkiye’yi tehdet ederken BBC ve Washington Post ise “Türkiye, ABD’ye meydan okuyor” diyerek ABD hükümetini önlem almaya davet etti.

 

 

Bu kışkırtıcı propagandaya dün yalan haberleriyle ünlü CNN de katıldı. Geçmişte iftira içerikli haberlerle Türkiye’yi hedefe koyan ve ABD Başkanı Donald Trump’ın da “fake news” (yalan haber) olarak nitelediği CNN, manşetine S-400’leri taşıdı. CNN ABD kamuoyunu, Pentagon ve Beyaz Saray’ı kışkırtırcasına “Türkiye, Rusya’nın NATO uçaklarını vurması için geliştirdiği füzeleri satın aldı. Bu bir problem” başlığı attığı haberi kullanıcılarına son dakika bildirimi ile gönderdi. Haberde ayrıca Türkiye ile ABD arasında yıllardır devam eden stratejik ilişkinin etkileneceği ve füzelerin Yunanistan’ı hedef alabileceği de yazıldı.

"TÜRKİYE GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN BİR YOLDA"

 

 

Kışkırtıcı haberler zincirine Bloomberg de eklendi. Türkiye S-400 sistemini alarak geri dönüşü olmayan bir yola girdi diyen Bloomberg, "Erdoğan’ın amacı, Amerikan silahlarına ve güvenlik taahhütlerine ve Batı’nın kredi piyasasına daha az bağımlı güçlü bir Müslüman ülke yaratmak" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 174
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle de sizin gibi sehven...
    Cevapla
  • Mesut 4 yıl önce Şikayet Et
    Yırtın bi tarafınızı
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Destursuz uçan her uçağı düşüreceğiz elbette bu bizim en tabii hakkımız.
    Cevapla
  • Evet 4 yıl önce Şikayet Et
    30.000 tır dolusu silahı pkk ye hibe ederken de bunları düşündün mü? Bize para ile vermediğinizi, bize silah sıkıp düşman olana bağışlayacak kadar dostsunuz Korkun öyleyse... Bu durumda zaten dost olamamışız
    Cevapla
  • 5656 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye geri dönüşü olmayan , dik duruşlu. istikrarlı, bilinçli ve aziz milletin hak ettiği şekilde yoluna devam ediyor ve edecektir. İç ve dış hainler istese de istemese de bu yola devam edilecektir. Bu millet aziz olmaya layıktır. İhanet edenler rezil ve zelil olacaklardır.Dost ve müttefik görünüp ihanet edenlere ders olacak.İnşallah yakın tarihte dışa bağımlı olmaktan kurtulacağız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”