Rusya'dan dikkat çeken Türkiye'ye yaptırım açıklaması

Rus senatör Aleksey Puşkov, Rusya yapımı bir hava savunma sistemi almış olması nedeniyle ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım planlarını eleştirdi. Puşkov, "S-400 sistemi almasaydı yaptırım da uygulanmazdı. ABD’nin kendi silahlarını müttefiklerine satması, NATO'nun varoluş sebeplerinden biri" açıklamasında bulundu.

Rusya'dan dikkat çeken Türkiye'ye yaptırım açıklaması
Rusya'dan dikkat çeken Türkiye'ye yaptırım açıklaması
GİRİŞ 14.07.2019 12:28 GÜNCELLEME 14.07.2019 12:28
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rus senatör Puşkov Twitter'dan yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "ABD, Türkiye'ye yaptırım uygulayacak. Ankara'nın söz dinleyip kendisine gerekli olmayan Patriot sistemini satın alması gerekiyordu. S-400 sistemi almasaydı yaptırım da uygulanmazdı. ABD'nin kendi silahlarını müttefiklerine satması, NATO'nun varoluş sebeplerinden biri. Şimdi ittifaktakiler istedikleri kadar üyelerinin eşit haklara sahip oluşundan bahsedebilirler."

Bloomberg bugün ABD'nin S-400 sistemi alması nedeniyle Türkiye'ye uygulayacağı yaptırımları gelecek hafta içerisinde duyuracağı yönünde bir haber yayınlamıştı.

 

ABD, Rus yapımı bir hava savunma sistemi olan S-400'ü satın almaktan vazgeçmesi için Türkiye'ye uzun bir süre baskı yaptı. Ancak Türkiye, ABD'nin açık yaptırım tehditlerine karşın, satın alacağı hava savunma sistemini belirlemesinin bir ulusal egemenlik meselesi olduğunu söyleyip S-400 almaktan geri adım atmadı.

Rus yapımı S-400 sisteminin Türkiye'ye sevkiyatı hala devam ediyor. Sistemin ilk parçaları Türkiye'ye cuma günü teslim edilmişti.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 7
  • karşı yaptırım 4 yıl önce Şikayet Et
    abd yaptırım uygulamaya kalkarsa asla elimiz boş oturmayacağız. yaptırıma yaptırım., kora kor. anladıkları dil bu.
    Cevapla
  • Nevzat 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bu vesileyle ABD den kurtuluruz. Yalnız Rusya'ya da bağlı olmamalıyız. Biz büyük medeniyetiz. Bunun farkına varıp kendimiz bir kutup olmalıyız. Niyetimiz bu olmalı ve bunun için çok çalışmalıyız
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir yorum yapmi$ Rus yeeen..Bizde söylüyoruz amerika silah sattigi her ülkeyi kendi yörüngesinde dönmeye zorluyor..Aldigin silahlari amerkanin musadesi olmadan asla kullanamazsin.Patirot füzelerini Türkiye alsa bile amerika musade ederse o ülkeye kullanabilirsin yoksa uzakdan kitler sistem cali$maz.Bu yüzdende Türkiye patriot tekniginide istemi$ti ama olmaz dediler.Rusyadan silah alirsan nerde nasil kullaniyorsan kullan ruslarin fifisinde degil.
    Cevapla
  • erol 4 yıl önce Şikayet Et
    En büyük,en hain,en kalleş düşmanımız amerika.noldu vaad edilmiş topraklar için saldıramıyacakmısınız.plan suya mı düştü.rahat rahat bombalayamayacakmısınız.defol abd.Reis incirlik üssünü kapat.
    Cevapla
  • Akın 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayır Sayın Senatör doğru analiz edememişsiniz son dediğiniz doğru olabilir Nato'nun varoluş sebebi buradaki müttefiklere silah satışı olabilir ama Türkiye ye Parayla bile vermediler.
    Cevapla
  • özmuşlu 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen amaç öyle parayla dahi vermediklerine göre bize, var buralarla ilgili bir plan projeleri işlerine gelmedi artı incirlik acilen kapatılmasını istiyorum bir türk vatandaşı olarak hem de ....acil öncelikli olarak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler