Pompeo'dan Trump'a S-400 çağrısı: Bunu Türkiye'ye yapmak zorundayız

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Washington Post gazetesine verdiği özel röportajda, ABD kanunlarının S-400 alımı sebebiyle Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını zorunlu kıldığını ve Başkan Trump'ın da ABD yasalarına uyarak bu kanunları uygulayacağını söyledi.

GİRİŞ 15.07.2019 11:11 GÜNCELLEME 15.07.2019 13:09
Bu Habere 200 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ankara-Washington arasında yaşanan S-400 krizine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Pompeo, ABD yasalarının Türkiye'ye yaptırım öngördüğünü vurgulayarak ABD Başkanı Donald Trump'ın kanunlara uyacağını belirtti.

 

 

Mike Pompeo, Türkiye'nin S-400 alımıyla ilgili Washington Post'ta verdiği mülakatta, CAATSA'yı (ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırım Yoluyla Mücadele Etme Yasası) kastederek, kanunların, Ruslarla önemli silah anlaşmaları imzalayan ülkelere yaptırım uygulanmasını zorunlu kıldığını hatırlattı.

Pompeo, "Yasalar yaptırım uygulamayı gerektiriyor ve eminim ki kanunlara uyacağız. Başkan Trump da bu kanunlara uyacak" dedi.

TRUMP, S-400 KONUSUNDA TÜRKİYE'Yİ HAKLI BULMUŞ SUÇLUNUN OBAMA YÖNETİMİ OLDUĞUNU VURGULAMIŞTI

Japonya'da düzenlenen G-20 Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Trump, iki ülke arasında yaşanan S-400 krizinden kendinden önceki Başkan Barack Obama yönetimini sorumlu tutmuştu. İkili görüşme sonrası basın açıklaması yapan Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama yönetiminden Patriot almak istedi fakat izin verilmedi. Bu kez Rusya ile S-400 almak için anlaşma yaptı ve para ödedi. Obama döneminde Türkiye'ye adil davranılmadı" demişti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 200
  • crm 4 yıl önce Şikayet Et
    çok korktuk ya... kan emiciler...
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    TURŞUYU KİM SATACAK ? Hoca eşeğine yükleyip Turşu satmaya gidiyormuş. Bir gün olsun Hoca şöyle gönlünce "Turşu.." diye bağıramamış. Ağzını açtığı anda eşeği de ağzını açmış "Aİİİİ Aİİİİİ" diye anırmaya!.. Bir gün, Hoca yine turşu satmaya çıkmış. Bir sokağın başına gelip, "Turşu.." diye bağıracak olmuş. Eşek her zaman olduğu gibi yine ağzını açıp baslamış anırmaya. Hoca´nın sinirleri iyice gerilmiş. Bir "Lahavle!" çekip eşeğin kulağına eğilmiş. "HEY UZUN KULAK ! (ABD?) " demiş. "TURŞUYU SEN Mİ SATACAKSIN YOKSA BEN Mİ?"
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    abd den müttefik olmaz!!!!!
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendini Dünyanın Jandarması Olarak Görüyor..Senin Ne Haddine Yaptırım
    Cevapla
  • dely 4 yıl önce Şikayet Et
    abd yamyamlar ülkesi kan emici zorba sömürgeci bir ülke.trumpet seninde hükmün sona eriyor artık maskot herif...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki