Trump kadın siyasileri hedef aldı: Go back home

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kongre'nin kadın demokrat üyelerini hedef alan ve "Geldiğiniz ülkelere geri dönün" diyen ırkçı açıklamaları büyük tepki çekti.

Trump kadın siyasileri hedef aldı: Go back home
Trump kadın siyasileri hedef aldı: Go back home
GİRİŞ 15.07.2019 17:46 GÜNCELLEME 15.07.2019 17:46
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, isim vermeden Kongre'nin kadın Demokrat üyelerini hedef alan açıklamalarında bu isimlerin "Ülkelerine geri dönmeleri gerektiğini" savundu. Twitter hesabından açıklamalar yapan Trump, "Geldikleri ülkelerin hükümetleri tam bir felaket olan 'İlerici' Demokrat Kongre üyesi kadınlar, yeryüzünün en büyük ve güçlü milleti olan ABD halkına hükümetimizin nasıl yönetilmesi gerektiğini söylüyorlar. Neden geldikleri, suça bulaşmış, tamamen çökmüş ülkelerine geri dönüp düzeltilmesi için yardımcı olmuyorlar. Sonra da dönüp nasıl yaptıklarını bize göstermiyorlar" dedi.

 

 

Trump, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin "Bu Kongre üyeleri için hızla ücretsiz seyahat ayarlamalarını yapmaktan memnuniyet duyacağını" ifade etti.

TRUMP NE DEMİŞTİ?

 

 

ABD Başkanı Trump attığı üç tweette kadın Kongre üyelerini 'kendisini ve ABD'yi acımasızca eleştirmekle' suçladı.

Trump, Kongre üyeleri için "…kendi ülkelerinin hükümetleri tam bir felaketken, yeryüzünün en büyük ve güçlü milleti olan ABD halkına hükümetimizin nasıl yönetilmesi gerektiğini söylüyorlar" dedi.

Bir sonraki tweetlerinde de Trump şunları söyledi: "Neden geldikleri, suça bulamış, tamamen çökmüş yerlerine geri dönüp düzeltilmesi için yardımcı olmuyorlar. Sonra da dönüp nasıl yaptıklarını göstermiyorlar."

Trump, "bu yerlerin Kongre üyelerine ihtiyacı olduğunu" ve Nancy Pelosi'nin de "hızla ücretsiz seyahat ayarlamaları yapmaktan memnuniyet duyacağını" ifade etti.

TRUMP'A TEPKİLER ÇIĞ GİBİ ARTIYOR

Bu eleştirilere tepki gösteren Nancy Pelosi Trump'ı "yabancı düşmanlığı yapmakla" suçladı.

Kongre üyesi Tlaib, Trump'ın "görevini kötüye kullanmakla suçlanması gerektiğini" söyledi.

Ocasio-Cortez de Twitter mesajında "Bizi seçen Amerika'yı kabul kabullenememesinin üstüne, bizim sizden korkmadığımızı da kabullenemiyorsunuz" dedi.

Ilhan Omar da Trump'ın "beyaz milliyetçiliği körüklediğini" belirtip ABD Başkanı için "gördüğümüz en kötü, en yolsuz, en beceriksiz başkan" ifadelerini kullandı.

Pressley de Trump'ın tweetinin görüntüsünü paylaşıp "Irkçılık böyle bir şey. Biz ise demokrasiyiz" dedi.

Başkanlık için adaylığını koyan Demokrat Senatör Elizabeth Warren da Trump'ın tweetleri için "ırkçı ve yabancı düşmanı saldırı" yazdı.

Beto O'Rourke "Bu ırkçılık. Bu kadın Kongre üyeleri sizler kadar Amerikalı" dedi.

Bernie Sanders da Trump'ı ırkçılıkla suçladı.

Bazı Cumhuriyetçi siyasetçiler de Trump'a tepki gösterdi.

John McCain'in kızı, Cumhuriyetçi köşe yazarı Meghan McCain "Bu ırkçılık" dedi.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 7
  • büyükdoğu 4 yıl önce Şikayet Et
    lan söyleyene bak bide , şurda 250 yıllık tarihi olan ülkeyi sahipleniyorlar ya, sinir oluyorum.
    Cevapla
  • Ahmet Y. 4 yıl önce Şikayet Et
    Oradakiler zaten ülkelerini düzeltmek için orada çalışıyorlar. Çünkü kendi ülkelerindeki düzensizliğin tek sorumlusu CİA ve MOSSAD denen canavar terör örgütleri.
    Cevapla
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    ey trump sen karına da geldiğin ülkene git mi diyorsun hayır anne ve babasınıda amerikaya getiriyorsun. dünya milletlerine kurduğunuz entrika, darbe ve terör faaliyetleriniz olmasa dünya ülkeleri çok daha rahat olacak roma imparatorluğuna özeniyorsunuz ama roma kadar uzun yaşamayacaksınız sonunuz da ondan beter olacak çünkü lanetlenmiş millet olan Yahudiler sizi yönetiyor sizi avcuna almış takılmış peşlerine cehenneme gidiyor dünyada öldürdüğünüz mazlumların kanında boğulun inşallah. senden milliyetçi mi olur enişten Yahudi karın Yahudi birde siyaseten amerikaya değil Siyonistlere hizmet ediyorsun.
    Cevapla
  • ayşe 4 yıl önce Şikayet Et
    adam haklı...ABD de ahkam kesip hizmet edeceklerine gitsinler ülkelerini kalkındırsınlar ....
    Cevapla
  • tarafsız.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Trump doğru söylemiş, haberin tamamını okuyun.. Ama bir de eksik var, o ülkelerdeki istikrarsızlığın sebebi de ABD..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır