Ortaya çıktı! Trump, Pentagon'u Türkiye konusunda engelledi: Yapmayın

S-400'lerin ilk sevkiyatının Türkiye'ye gelmesiyle, "ültimatom" niteliğinde basın açıklaması yapmak isteyen Pentagon'u, ABD Başkanı Donald Trump'ın "yapmayın" diyerek engellediği ortaya çıktı.

GİRİŞ 16.07.2019 12:57 GÜNCELLEME 16.07.2019 17:58
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

ABD ile Türkiye arasında uzun süredir problem olan S-400 konusu, Trump'ın G-20 zirvesinde söylemiş olduğu "Türkiye'ye adil davranılmadı" ifadeleriyle farklı bir boyuta taşındı. Beyaz Saray kaynaklarından elde edilen bilgiye göre, ilk S-400 sevkıyatının Türkiye'ye varmasının ardından, Pentagon Türkiye - ABD ilişkilerini dönülmez bir noktaya taşıyacak basın açıklaması yapmak istedi ancak Başkan Trump, "Bu kez değil" diyerek toplantı yapılmamasını söyledi.

 

 

CEVAP BEKLEDİLER

S-400'lere ilişkin basın açıklaması düzenlemek isteyen ve bunu Beyaz Saray'a bildiren Pentagon, Trump'tan cevap bekledi. Cevap gelmeyince, toplantı iki kez ertelendi. Sonunda Trump'ın cevabı "yapmayın" oldu. Böylece Pentagon basın toplantısını süresiz ertelediğini muhabirlere bildirdi.

 

 

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
YORUMLAR 79
  • Yavuz Türkler 4 yıl önce Şikayet Et
    pentagon elinden ne geliyor sa yapmazsan neyse. siz kimsiniz. savaşsa savaş biz hazırız. pkk -fetö hainlerine yada içerideki uzantılarına güvenme bizde onları biliyoruz. bir günümüzü köpeklerine ayırırız.
    Cevapla
  • Serdengeçti 4 yıl önce Şikayet Et
    Yapsa NE ? Türkiyesiz ne Asya'da - ne Ortadoğu'da - ne Avrupa'da bir HİÇ siniz! Afrika'da da sizden fersah fersah öndeyiz. Yoksa "Müslüman Türk" kılığında (bknz FETÖ) buralara girmeye çalışmazdınız! Daha durun bu iyi! günleriniz... Ayağa kalktığımızda ki şenliği bekleyin ;) Neydi o dediğiniz - Millenium Challenge - hı hı bekleriz!!!
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Rızası için….. 3 dakikanızı ayırıp internette " NECMETTİN ERBAKAN'IN BUGÜNLERİ ANLATAN 1992 YILI KONUŞMASI"’nı bir dinleyin..Bu günlerin geleceğini taaaa 1992'de ne güzel anlatmış Rahmetli..ve Rahmetlinin ruhuna bi FATİHA'da siz gönderin...
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Dostsan dostlugunu goster.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    TURŞUYU KİM SATACAK ? Hoca eşeğine yükleyip Turşu satmaya gidiyormuş. Bir gün olsun Hoca şöyle gönlünce "Turşu.." diye bağıramamış. Ağzını açtığı anda eşeği de ağzını açmış "Aİİİİ Aİİİİİ" diye anırmaya!.. Bir gün, Hoca yine turşu satmaya çıkmış. Bir sokağın başına gelip, "Turşu.." diye bağıracak olmuş. Eşek her zaman olduğu gibi yine ağzını açıp baslamış anırmaya. Hoca´nın sinirleri iyice gerilmiş. Bir "Lahavle!" çekip eşeğin kulağına eğilmiş. "HEY UZUN KULAK ! (ABD?) " demiş. "TURŞUYU SEN Mİ SATACAKSIN YOKSA BEN Mİ?"
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dubai'de sel hayatı felç etti! Yönetim halka uyarılarda bulundu...
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt