Çavuşoğlu, AB'ye rest çekip müjdeli haberi verdi: 4'üncüsü de yolda

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Makedonya'da basın toplantısı düzenledi. Teslim edilmeye başlanan S-400 hava savunma sistemi ve F-35 savaş uçakları hakkında konuşan Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz üzerinden Türkiye'ye yaptırım uygulama kararı alan AB'ye sert tepki gösterdi. Bölgede 3 gemimiz bulunduğunu hatırlatan Dışişleri Bakanı, yaptırım kararından sonra 4. geminin de bölgeye gönderileceğini açıkladı.

GİRİŞ 16.07.2019 13:58 GÜNCELLEME 16.07.2019 17:58
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Makedonya ziyaretinin ikinci gününde mevkidaşı Nikola Dimitrov ile bir araya geldi.

 

 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

S-400 VE F-35 MESELESİ

 

 

Biz bu tür konuların ABD gibi ülkelerle sorun yaratmasını istemiyoruz. ABD'li olan NATO genel sekreterinin açıklaması ortada. Her müttefik kendi savunması için sistemleri istediği yerden alır. S-400 sistemleri NATO sistemlerine F-35 dahil tehdit oluşturmuyor. Savunma ihtiyacı olduğu zaman kullanılacak bir sistemdir. Testin süreci de başlamıştır. Tamamlayınca kadar da devam edecektir.

AB'NİN YAPTIRIM KARARINA TEPKİ

Buna yaptırım demek bu işi çok ciddiye almak demektir. Çok da ciddiye almaya gerek yok .Bizi etkileyecek şeyler değil. Sivil havacılık görüşmeleri zaten Rum kesiminin girişimleriyle durulmuştu. AB her zaman merkez bankasına müdahaleyi eleştirir şimdi kendi bankalarına talimat veriyor. Saçma sapan dayanışma anlayışıyla Rum kesimi ve Yunanistan'ın baskısıyla böyle kıytırıktan kararlar aldılar. Aldıkları kararların uygulanmasının mümkün olmadığını kendileri de biliyor. AB, 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'ye gelmedikleri için pişman olduklarını söylüyorlar. Bundan sonraki süreçte Türkiye'ye yönelik bir karar alırsanız faaliyetlerimizi artıracağız. Orada 3 gemimiz var, dördüncü gemimizi de Doğu Akdeniz'e en kısa zamanda göndereceğiz. Kıbrıs Türk halkının hakkını garanti altına almadıkları sürece biz oradaki faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Rum kesimi de AB'yi arkasına almasın Türk tarafıyla masaya otursun.

KKTC CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN DA AÇIKLAMA GELDİ

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, AB'nin Akdeniz'deki doğalgaz çalışmaları nedeniyle Türkiye'ye karşı yaptırım kararı almasına, "AB'nin Türkiye'ye karşı bazı yaptırım kararları alması, sorunun çözümüne katkı koymayan, adil olmayan, kabul edilemez bir durumdur. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) bütün ısrarlı uyarılarımıza rağmen, hidrokarbon faaliyetlerini tek yanlı olarak sürdürmeye devam edince, Kıbrıs Türk tarafına ve Türkiye'ye aynı şeyi yapmaktan başka bir seçenek bırakmamıştır" diyerek tepki gösterdi.

YORUMLAR 89
  • HamidiyeSüvarisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun bu milletin yiğit aslanlarına.ab kim abd kim.hepsi Osmanlı torunlarının gücünü görecek.
    Cevapla
  • Erdalsilo 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam görün adam
    Cevapla
  • Poliman 4 yıl önce Şikayet Et
    Gönderilecek mi ? Daha göndermemişler mi ? Acele gitsin varsın.
    Cevapla
  • abdullah1 4 yıl önce Şikayet Et
    4.yolda
    Cevapla
  • Erdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hay Maşallah Rabbim Bu yiğit Adamların Yardımcısı Ol ALLAHIM AMİN
    Cevapla
  • osmanlili2023 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım helal olsun ağzınıza sağlık!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!