Trump'ın sözleri sonrası... 'ABD kendi füzesiyle kendi İHA'sını vurdu'

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Hürmüz Boğazı'nda İran'a ait bir insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğüne ilişkin açıklamasını yalanlayarak, ABD'nin kendisine ait bir İHA'yı yanlışlıkla düşürmüş olabileceğini belirtti. İran ordusundan yapılan açıklama da ise, orduya ait tüm İHA'ların üslerine sorunsuz bir şekilde geri döndüğü duyuruldu.

Trump'ın sözleri sonrası... 'ABD kendi füzesiyle kendi İHA'sını vurdu'
Trump'ın sözleri sonrası... 'ABD kendi füzesiyle kendi İHA'sını vurdu'
GİRİŞ 19.07.2019 09:55 GÜNCELLEME 19.07.2019 11:39
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Arakçi, Trump'ın söz konusu açıklamasına ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

 

 

Arakçi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Hürmüz Boğazı'nda ya da başka bir yerde hiçbir İHA kaybetmedik. USS Boxer'ın kendi İHA'sını yanlışlıkla düşürmüş olabileceğinden endişeliyim."

Beyaz Saray'da dün açıklama yapan Trump, Hürmüz Boğazı'nda ABD Deniz Kuvvetlerine ait USS Boxer amfibik saldırı gemisi ve mürettebatının güvenliğini tehdit eden insansız hava aracını düşürdüklerini söylemişti.

 

 

Trump, İran'a ait aracı birkaç kez uyarılmasına rağmen gemiye 900 metre kadar yaklaşması nedeniyle ''savunma amaçlı'' düşürdüklerini kaydetmişti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, New York'ta Trump'ın söz konusu açıklamasını soran gazetecilere olayın incelendiğini belirterek, "Bizim bugün insansız hava aracı kaybettiğimiz yönünde bir bilgi yok" demişti.

Cevad Zarif sosyal medya hesabından paylaştığı bir görselle, ABD ile İran arasındaki mesafeyi göstererek, ABD'nin bölgedeki varlığını sorguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • cabir 4 yıl önce Şikayet Et
    başka bir günde iran ihası bize saldırdı diye irana saldırma bahanesi üretse şaşırmayın şimdiye kadar çıkan bahaneler hep benzer suyumu bulandırıyorsun serzenişleri
    Cevapla
  • Adsız 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazıkki iran hep müslümanlarla savaştı geçmişte hiç bir zaman yahudi ve hiristiyan devletle savaşmadı işte onun için IRAN güvenilir değil dir yani ha ABD ha IRAN ne yazıkki. Araştırın tarihi.
    Cevapla
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd 'nin sonu yaklaşiyor inşallah eğer müslümanlar birlikte birbirıne yardımcı olsalar
    Cevapla
  • alican 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendi ihasını vurup iranın üzerine atacaktı...filistin tarafından iç barut dolu tenekeleri atıp sonrada bize karşı taraftan saldırı yapılıyor bahanesiyle filistin topraklarında cinayet işleyen yahudi katillerin taktiğine benzemiş..
    Cevapla
  • Türk Tokatı2 4 yıl önce Şikayet Et
    bire kafir toplulukları susuyorsak bir vakte kadar idi, susmadığımız vakitler nihayet geldi, sırada o çok güvvendiğiniz silahlarınızla bize saldırmaktı onuda 15 Temmuzda yaptınız.yani zaten başaramadınız başaramayacaksınız. Bize müttefik olarak Allah c.c yeter. Tarihte hiç barış görmediki sizlergibi kalleşlerle savaşmaktan korkalım?.Tarihte Dünya barışını Allahın kılıcıyla yalnızca MüslümanTürkler sağladı ve sağlayacaktır. sizin tek düşmanınız var oda İslam.bize emrolunanda islamı yaymak.Kendinizi arkasına saklanacak ağaç arayacağınız güne hazırlayın. zulmünüzün cezası bizim elimizden olacak inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü