Kurnazlığın böylesi: Türkiye'ye F-35 vermiyorsanız bize indirim yapın

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, ABD'nin Türkiye'yi F-35 programından çıkarma kararına tamamen katıldığını belirtti. ABD ile Türkiye arasındaki F-35 krizini fırsata çevirmeye çalışan Rutte, aldıkları F-35 jetleri için indirim talep etti.

Kurnazlığın böylesi: Türkiye'ye F-35 vermiyorsanız bize indirim yapın
Kurnazlığın böylesi: Türkiye'ye F-35 vermiyorsanız bize indirim yapın
GİRİŞ 19.07.2019 17:38 GÜNCELLEME 19.07.2019 17:44
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

ABD'nin başkenti Washington'daki Atlantik Konseyi toplantısında konuşan Mark Rutte, "ABD idaresinin kararına tamamen katılıyorum" dedi.

 

 

Rutte, "Hatırladığım kadarıyla ABD, Rus S-400 sistemlerine alternatif olarak Türkiye'ye Patriot sistemlerini teklif etmişti. Ama (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan yine de S-400 anlaşmasını seçti. Belki bunun arkasında bir şey vardır, emin değilim" diye ekledi.

Hollanda'nın da F-35 programında yer aldığını hatırlatan Rutte, "Türkiye'nin dışlanmasıyla oluşacak boşlukları doldurma ihtiyacı doğarsa, programa yardım etmeye" hazır olduklarını söyledi.

 

 

İNDİRİM TALEBİ

"Bu kesinlikle geliştirme ve üretim konusunda başka çözümlerin aranması gerektiği anlamına gelir" diyen Rutte, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dün, 9 adet daha satın aldığımızı duyurduk. Ama, belki Türkiye'nin yarattığı bu durumla ilgili olarak şimdi indirim alabilir miyiz? Trump ile görüşmelerde bu konuyu gündeme getirebilir miyim, emin değilim. Muhtemelen bunu yapabilirim, ne de olsa anlaşmaları yapan odur, bakacağız."

YORUMLAR 36
  • bay19 4 yıl önce Şikayet Et
    batı böyle 20 yıldır para harcattılar bir bahaneyle tekmeyi bastılar...keşke 20 yıl önce kendi uçağımızı üretme çalışmalarına başlasaydık...şimdi bu kafirlere muhtaç olmazdık.
    Cevapla
  • Bilinçli Yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Tarih tekerrürden ibarettir, 1974 yılında Kıbrıs hareketinda baktık ki, birlikler iletişimde zorlandı, hemen peşinden ASELSAN kuruldu, aselsan Kıbrıs harekatının meyvesidir, Şimdi de f35 vermek istemeyenlere karşı hırs ve sahip olma bilinci ile TFX milli jet çok hızlı şekilde hayata geçecektir, iyikide f35 vermediler bu sayede kendi uçağımıza sahip olacağız, Eğer bir savaş uçağı başka ülkeden satın alınıyorsa, havada egemenlikten bahsedilemez, satın aldığın ülke ne kadar izin vermişse o kadar hamle yapabilirsin, ırak savaşında f16 larin hiçbirini kaldıramadı Saddam hatırlayan varmı.? Abd kendi sattığı silahı kendisine karşı kullandirir mi hiç.?
    Cevapla
  • Bilinçli Yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu F35 lerde bir bit yeniği var, şuan dünyada en çok f35 ABD de var, sayısı 200 adet civarı, Dünyada en çok f35 bulunan ikinci ülke israil, 50 siparişin 16 tanesini teslim almışlar Üçüncü ülke ise İngiltere 14 adet teslim almışlar Diğer geriye kalan program ortakları olmasına rağmen israilden daha az sayıda teslim almışlar 4 yada 5 adet, Ülkemiz için de 4 adet envanter yapılmış ama halen abd sınırlarından dışarı çıkıp yollanıp da ülkemize halen teslim edilmemiş, büyük ihtimalle teslim de edilmeyecek, bu uçakları başka bir ülkeye satacaklar diyebiliriz, Program ortağı Türkiye 4 adet, Program ortağı bile olmayan isral 16 adet
    Cevapla
  • Bilinçli Yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Akdeniz'deki doğalgaz ve petrol pastası o kadar büyük ki, buna rağmen askeri ablamda Türkiye'nin güçlenmesi ve stratejik silaha sahip olması istenmiyor, çünkü Türklerden korkuyorlar, ayni zamanda Türkler Akdeniz doğalgazı ile zengin olmasını da istemiyorlar, b
    Cevapla
  • 421 4 yıl önce Şikayet Et
    sabrımızı taşırmayın o uçakları kafanızın üzerinden geçiririz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!