Kur'an-ı Kerim yakan vekilden yeni provokasyon!

Kur'an-ı Kerim yakan, ırkçılıktan suçlu bulunan, Müslümanlar hakkında soykırım tehditleri savuran ırkçı lider Rasmus Paludan, büyük bir provokasyona imza attı.

GİRİŞ 19.07.2019 18:04 GÜNCELLEME 19.07.2019 18:19
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Danimarka'daki bütün Müslümanları ülkeden sınır dışı etmek ve ülkede İslam'ı yasaklamak gibi bir ideali olan ırkçı milletvekili Paludan yanına polisleri alarak bir Müslüman mahallesine gitti. Burada video kaydı yaparak insanları tahrik eden Paludan'a polis yakın koruma sağladı. Mahalle sakinleri ırkçı lidere tepki gösterirken polisin hemen silahına sarılması dikkatlerden kaçmadı. Paludan bu olayı "Danimarka'da ilk kez bir siyasetçi polis tarafından korunmak zorunda kaldı" diye paylaşarak provokasyona sosyal medya üzerinden devam etti.

 

 

PARLAMENTO ÖNÜNDE KUR'AN-I KERİM YAKTI

Mart ayında, Danimarka Parlamentosu önünde kılınan cuma namazını engellemek isteyen aşırı sağcı-ırkçı lider Rasmus Paludan, Kur’an-ı Kerim yakarak görüntüleri kayda aldırmıştı.

 

 

"DÜŞMANIMIZ İSLAM VE MÜSLÜMANLAR"

Irkçı milletvekili Paludan Aralık 2018'de bir videodaki açıklamasında "Düşmanımız İslam ve Müslümanlar. Dünyada tek bir Müslüman bile kalmaması en iyi şey olurdu. Böylelikle nihai amacımıza ulaşmış olurduk" diyerek nefret söyleminin de ötesine geçerek adeta soykırımı hatırlatan ifadeler kullanmıştı.

Paludan 2017'de kurduğu Stram Kurs isimli aşırı sağcı-ırkçı partiyle adını duyurdu. Partinin ismi Türkçede "tavizsiz duruş" anlamına gelirken, Danimarka'daki göçmenlere ve özellikle Müslümanlara karşı radikal yaptırımları sembolize ediyor. 

IRKÇILIKTAN SUÇLU BULUNDU

Geçtiğimiz nisan ayında milletvekili Rasmus Paludan Afrikalıların daha az zeki olduklarını iddia eden açıklamaları üzerine Danimarka mahkemesi tarafından suçlu bulunmuştu. 

KENDİLERİNE "ETNİK DANİMARKALILAR" DİYORLAR

Kendilerine etnik Danimarkalı diyerek "saf ırk" olduklarını vurgulayan Paludan'ın kurduğu ırkçı parti, özellikle Nazi söylemlerine benzerliğiyle dikkat çekiyor.

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 80
  • fahri 4 yıl önce Şikayet Et
    kendi tezgahlamis müslümanları karıştıracak aklı sıra. bilmiyorlar ki bu dünyada müslümanlar sayesinde kıyamet kopmuyor. ama her geçen gün kıyamete yaklaşıyoruz ALLAH sonumuzu hayırlı eylesin
    Cevapla
  • Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Ozaman Yaşasın Cehennem!
    Cevapla
  • Hakikat 4 yıl önce Şikayet Et
    Koşarak gelen kişiler tamamen tezgah ürünü gibi duruyor.Anlaşılan o ki hazırlıklı gelmişler.O kişiler onların adamı
    Cevapla
  • gökhan ay 4 yıl önce Şikayet Et
    Cehenneme yakıt olacaksın.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Şerran hükmü nedir bu şeytanın ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı