Yunanistan'ın korkusu diline vurdu! Türkiye'yi ABD'ye şikayet etti

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Türkiye'nin Kıbrıs meselesi, Doğu Akdeniz, Ege konusunda "saldırgan" bir tutum sergilediğini belirterek Washington yönetiminden Türkiye'nin bu tutumuna karşı yardım istedi.

Yunanistan'ın korkusu diline vurdu! Türkiye'yi ABD'ye şikayet etti
Yunanistan'ın korkusu diline vurdu! Türkiye'yi ABD'ye şikayet etti
GİRİŞ 20.07.2019 14:30 GÜNCELLEME 20.07.2019 14:33
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Yunanistan'da iktidara gelen Yeni Demokrasi Partisi'nin Dışişleri Bakanı Dendias, Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) giderek burada mevkidaşı Mike Pompeo ile görüştü.

 

 

PETROL VE DOĞALGAZ SAHALARININ İSTEDİKLERİ YERİNİ TEK TARAFLI OLARAK MÜNHASIR BÖLGE İLAN EDENLER, TÜRKİYE'Yİ PROVOKASYON YAPMAKLA SUÇLUYOR

Dendias, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de doğalgaz arama çalışmaları yaparak Güney Kıbrıs'ın egemenlik haklarını ihlal ettiğini belirterek Ankara'nın "yükselen provokasyonuna" karşı Washington'dan yardım talep etti.

 

 

Dendias ayrıca Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerini almasından dolayı memnuniyetsizliğini de dile getirdi.

KOMİK AÇIKLAMA: TÜRKİYE SORUN ÇIKARIYOR, BİZ SORUN İSTEMİYORUZ

Nikos Dendias yaptığı açıklamada "Türkiye'yi Akdeniz'de sorun çıkaran unsur olarak görmek yeterli değil. Bu, Türkiye'ye zarar vermiyor. Aksine bölgede büyük bir soruna yol açıyor. İstemediğimiz tek şey de sorun oluşması... Bu durum, Türkiye'nin Yunanistan ile, Avrupa Birliği ile (AB), NATO ile, ABD ve diğer devletlerle arasında sorun oluşmasına neden oluyor" dedi.

S-300'LERİ TOPRAKLARINDA BULUNDURAN ÜLKE: RUS SİLAHLARI NATO'YA UYGUN DEĞİL, S-400'LERDEN MUTLU DEĞİLİZ

Ankara'ya sevkiyatı süren S-400'ler hakkında konuşan Yunan bakan, "Açıkça söylemek gerekirse Türkiye'nin S-400 almasında dolayı mutlu değiliz. NATO üyesi bir ülke olarak diyebiliriz ki; Rus silahları NATO sistemlerine uyum sağlamıyor. Dünyanın bu bölgesinde silahlanmak istikrar ve güven ortamının oluşmasına yardımcı da olmuyor" diye konuştu.

"ATİNA-WASHİNGTON ARASINDAKİ İLİŞKİLER GÜÇLENMELİ"

Dendias ABD’nin Yunanistan'ı açık bir şekilde desteklemesini istediğini belirterek konuşmasını "ABD ile Yunanistan uzun süredir yakın ilişkilerde bulunuyor. Ancak bu ilişkileri derinleştirip genişletmeliyiz. Türkiye ile ilişkilerimizde herhangi bir sorun olduğunda, ABD ile aramızda doğrudan bir iletişim kanalının kurulmasını da talep ettim. Not aldılar. Cevap verecekler" sözleriyle sürdürdü.

Mike Pompeo ise paylaştığı mesajında "Yunanistan, Doğu Akdeniz ve Balkanlar'daki istikrarın en önemli unsurudur ve NATO'nun da önemli bir müttefikidir" ifadelerini kullandı.

İki devlet adamının ayrıca Washington yönetimi tarafından desteklenecek İsrail-Yunanistan-ABD üçlü ortaklığında Doğu Akdeniz'de enerji anlaşması ve yatırımları yapılması konusunu da görüştüğü kaydedildi.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 84
  • Cumali 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın endişe merkezleri olan abd ingiltere almanya israil fransa yunanistan gkry bu ülkeleri endişe ile izliyoruz..dahasida var bae suudi mısır bunlarda sözde müslüman endişe ulkeleri
    Cevapla
  • Kürt 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu sınır kapılarını mültecilere açmadığımız sürece bu tür söylemler devam edecek ...
    Cevapla
  • salih1159 4 yıl önce Şikayet Et
    S 300 füzeleri olan bir ülke. şimdide ab nin parasıyla 100 adet f 35 savaş uçağı sipariş eden bir ülkenin konuşmasını anlamakta zorlanıyorum. bu adamlar gerçekten geri zekalı olmalı.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Üçkağıtçı - Tembel - Beleşçi Yunanistan ve Ahmak AB. Ahmak AB çünkü Yunanistan onları kullanıyor.
    Cevapla
  • Demirbey 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha yardimsiz konusamayan devlet bide bize meydan okuyor gel de gülme eskiden di o ingiliz amerika konusunca geri adim atan türkiye 15 temmuzda uyuyan milli şuur u uyandirdilar artik oyle mektupla telefonla olmaz o iş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama