İngiliz gazeteden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açık tehdit!

İngiliz merkezli The Guardian gazetesi Simon Tisdall imzalı yazıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında akıl almaz sözlere yer verdi. İftiradan beslenen yanlı yazıda, "Asıl soru şu: Erdoğan kendi gibi Türkiye'yi de alaşağı edecek mi" sözlerine yer verildi.

İngiliz gazeteden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açık tehdit!
İngiliz gazeteden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açık tehdit!
GİRİŞ 21.07.2019 14:13 GÜNCELLEME 21.07.2019 15:22
Bu Habere 285 Yorum Yapılmış

The Guardian gazetesi, Simon Tisdall tarafından kaleme alınan, "Erdoğan yalnız bir yolda mahvetmek için yürüyor. Türkiye'yi de kendiyle beraber alaşağı edecek mi?" başlıklı yazıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çirkin hakaretlerde bulundu. 

 

 

Gazete, "Erdoğan gücünü yeni Türkiye'yi kurmak için kullandığını söylüyor. Fakat eski olan (Türkiye) ondan hızlıca yorulmuşa benziyor." diyerek yüzde 53 oy olarak iş başına gelmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halk tarafından istenmediği iftirasını attı.

 

 

Gazete, 23 Haziran İstanbul seçimlerine yer verdi. Yenilenen İstanbul seçimlerinin sandıktaki şaibeyi ortadan kaldırdığı ve milli iradenin tecellesini en eksiksiz biçimde sağladığını göz ardı eden The Guardian, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "diktatör" ithamında bulundu. The Guardian, diktatörlüklerde demokrasi olmadığı gerçeğini ise yok saydı.

THE GUARDIAN AÇIKÇA TEHDİT ETTİ

Simon Tisdall imzalı yazıda The Guardian "16 sene kaldığı iktidarı boyunca Türkiye'nin modern halifesi çok korkunç şeyler yaptı. Ve şimdi, bunların hesabı çetin olacak." diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı açıkça tehdit etti.

FETÖ'CÜ GAZETEDEN ALINTI

Terör örgütü FETÖ'nün yurtdışından yayın yaptığı bir siteden aldığı haberi de yazıya ekleyen The Guardian, "Erdoğan hala Washington'ın 15 Temmuz darbe girişimini desteklediğinden ve ABD’de bulunan sözüm ona lider Fetullah Gülen'i koruduğundan şüpheleniyor." ifadesini kullandı. Gazete, teröristbaşının ABD himayesinde olduğu gerçeğini ise es geçti.

"TÜRKİYE İKİ MÜTTEFİĞİYLE TERS DÜŞTÜ"

Gazete, Türkiye'nin doğal egemenlik haklarını kullanarak ABD'nin satmayı reddettiği Patriot füzeleri yerine S-400 sistemlerini tercih etmesini ve Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmaları yürütmesini, "Erdoğan'ın kendi agresif standartlarına göre bile fazla" diyerek açıklamaya çalıştı. AB ve ABD'nin, müttefik olmanın gereği olarak Türkiye'nin güvenlik endişelerine ve ekonomik çıkarlarına duyarsız kalmasından hiçbir şekilde bahsetmeyen The Guardian, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kendi ülkesinin çıkarlarını gözettiği için müttefikleriyle arayı açmakla suçladı.

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 285
  • Tachiwaza 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kafir lerin bu kadar çok bağırması, Erdoğan nın doğru yolda olduğunu gösteriyor.
    Cevapla
  • Tek Dişi Kalmış 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayret 2001 ekonomik krizde ülke yerlerdeyken bizim için Endişelenmeyen Avrupanın birden Türkiye sevgisi kıpraşmış ! O kadar garip bir durum ki İNSAN inanamıyor /inanmıyor. Şuan aşağı giden Türkiye den değil yükselen ve Avrupadan kopan Türkiyeden korku var Avrupa ve ABD'de. Bu tehditler de dost ikazı değil Düşman saldırılarıdır. Siz böyle alenen saldırdıkça Türkiye yükselir. Siz gidin Afrikadaki susuz fakirler hastalar için endişelerinizi hastane ve su kuyuları yaparak GÖSTERİN...
    Cevapla
  • Ankara 4 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat edin de Türkiye sizi alaşağı etmesin!!!
    Cevapla
  • son osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc bu topraklarda hainlerin planlarını bertaraf etsin,
    Cevapla
  • Oldu 4 yıl önce Şikayet Et
    Merak etmesinler Türkler yeniliğe herkesten çabuk uyum sağlar. eski türkiyede kalmak isteyenler yenileri yıldıramaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!