AB'ye Türkiye uyarısı: Ya konu dışı kalacak ya daha kötü şeyler olacak

Türkiye dostu eski İsveç Başbakanı Carl Bildt, AB’nin Türkiye ile ilişkileri bozmak da dahil bir dizi eylemle yönünü iyice şaşırdığını ve yakında ''konu dışı'' kalabileceğini belirtti.

AB'ye Türkiye uyarısı: Ya konu dışı kalacak ya daha kötü şeyler olacak
AB'ye Türkiye uyarısı: Ya konu dışı kalacak ya daha kötü şeyler olacak
GİRİŞ 22.07.2019 08:27 GÜNCELLEME 22.07.2019 08:35
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Bir dönem İsveç’in başbakanı ve dışişleri bakanı olarak da görev yapan ve görev süresi boyunca Türkiye’yi destekleyen açıklamalarda bulunan Carl Bildt, Financial Times gazetesine bir makale yazdı.

 


TÜRKİYE ÖRNEĞİNİ VERİP UYARDI

Avrupa'nın yönünü şaşırdığını ve günümüz siyasetine ayak uyduramadğını söyleyen Bildt, ''Avrupa, güç rekabetinin olduğu bir çağda konu dışı kalma riskiyle karşı karşıya. Avrupa'nın kendisine sorması gereken soru şudur: Diğer 3 dünya gücüyle (ABD, Rusya ve Çin) yan yana mı olacak yoksa basitçe onların oyun sahasının zeminini mi oluşturacak'' ifadelerini kullandı. 

Bildt, Türkiye ile AB ilişkilerini de masaya yatırdı. Balkanlar ve Orta Doğu’nun da çok karışık bir süreçten geçtiğini hatırlatan Bildt, Avrupa'nın kendini yeniden düzenlemesi gerektiğini söylerken, ''Mülteci krizinde Türkiye ile ilişkiler ters istikamete gitti. AB büyük güçlerin mücadele ettiği bu yeni çağda ciddi bir oyuncu olmak zorunda yoksa ya konu dışı kalacak ya daha kötü şeyler olacak'' dedi.

 

 

YORUMLAR 21
  • ADALET 4 yıl önce Şikayet Et
    acil olarak mülteci anlaşmasını dondurun geri kabulü iptal edin söz verdikleri hangi şeyi yaptılar bunun bir karşılığı olmalı anlamalılar ki TÜRKİYE çantada keklik değil biz avrupanın mülteci havuzu değiliz bırakın gitsinler hatta bulun bir eski gemi doldurun gönderin limanın birinden 10 bin kişi bakalım ne yapıyorlar
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    size katiliyorum aynen dediginiz gibi ne bu kendini bilmez konusmalar
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence avrupalilar mültecilere müslüman olduklari icin ve onlarla ilgili bir $ey olmadigini Türkiyenin sorunu oldugunu anliyorlar..Avrupa müslümanlar ne ya$arsa ya$asin asla asla keyfini bozmaz kimildatmaz bile..Avrupayi iki lider cok cok iyi tanimi$di ve Türkiyeyede tanitmi$tir..Bir Rahmetli Erbaka hoca digeride Rahmetli bülent ecevit´dir.Avrupanin yüzü konusunda hala hic bir siyasetci avrupalilarin anliycagi bu iki siyasetci gibi konu$mami$tir
    Cevapla
  • tim 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayin suleyman soylu egede bi sure multecilere goz yumunda su ab bi sallansin...gorsunler bi anyayi konyayi...
    Cevapla
  • Celal 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa bu mültecileri bizim vatandaşımız zannediyor galiba.. Ne mecburiyetimiz var onları tutmaya? Hangi sözlerini tuttu bu Avrupa? Sürekli tehdit dili, sürekli insan hakları yok dayatmaları, tazminat ödemeye mahkum etmeler, soykırım yaptınız tehditleri, doğu akdenizden çıkın tehditleri, S-400 almayın vs.vs.. yeter artık!.. :(
    Cevapla
  • YADİGAR 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz şunu iyi anlamalıyız. Müslüman müslümanın kardeşidir. Müslümansa korumalıyız. Bizim dinimizde bırak müslümanı gayri müslim dahi olsa, eğer ateş altında kalmış ise, büyük felaketler altında kalmış ise ona yardım elimizi uzatmamız dinimizin emridir. Havadan savurmayı bırakalım. Bir insanı öldüren insanlığı öldürmüş gibi olurş bir insanı kurtaran da bir insanlığı kurtarmış gibi olur. Biz batının düşündüğü gibi düşünmek zorunda değiliz. Allah bize yeter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı