Rusya duyurdu! Askeri uzmanlar geri dönebilir

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Rus askeri uzmanların Venezuela ile ilgili üstlenmiş oldukları görevlerini yerine getirdiklerini, ancak gereklilik halinde yeniden bu ülkeye gönderilebileceklerini belirtti.

Rusya duyurdu! Askeri uzmanlar geri dönebilir
Rusya duyurdu! Askeri uzmanlar geri dönebilir
GİRİŞ 22.07.2019 09:37 GÜNCELLEME 22.07.2019 09:37

Bağlantısızlar Hareketi Dışişleri Bakanları Toplantısı için Caracas'ta bulunan Ryabkov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Rus askeri uzmanların Venezuela ile ilgili üstlenmiş oldukları görevlerini yerine getirdiklerini, ancak gereklilik halinde yeniden bu ülkeye gönderilebileceklerini söyledi.

"GEREKEN NEYSE YAPILACAK"

Ryabkov, “Her şey gerekliliğe bağlı. Son zamanlarda burada çalışan ekiplerin üstlendiği görevler şu anda çözülmüş durumda. Bir takım yerlerde ek çabaya ya da çalışmaya ihtiyaç olduğu bir durum ortaya çıkarsa, gereken neyse yapılacak” diye konuştu.

Ryabkov daha önce dün başlayan Caracas ziyareti kapsamında Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez ve Dışileri Bakanlığı yetkilileri ile bir araya geldiğini açıklamış, ülkedeki durumla ilgili bilgi aktarmıştı.

Venezuela hükümeti ile muhalefetinin Barbados'ta yaptığı müzakerelerin sonuçlarının olumlu olduğunu söyleyen Ryabkov, hükümet ve muhalefet temsilcilerinin diyaloğu yakın gelecekte sürdürme konusunda mutabakat sağlamasının da memnuniyet verici olduğunu kaydetmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!