İran dünyayı sarsan görüntüleri yayınladı

İran, geçtiğimiz hafta ele geçirdiği petrol tankerinden yeni görüntüleri yayınladı. Daha önce gemiye yapılan operasyon görüntülerini yayınlayan İran devlet televizyonu, bu sefer, 23 kişilik mürettebatın olduğu videoyu servis etti.

GİRİŞ 22.07.2019 16:20 GÜNCELLEME 22.07.2019 16:51
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İran'ın Hürmüz Boğazı'nda Stena Impero isimli İngiliz petrol tankerini alıkoymasıyla Körfez'de gerilim zirve yaptı. İngiltere ile İran arasında büyük bir gerilime neden olan olayın ardından Tahran yönetimi, geçtiğimiz günlerde tankere yapılan operasyonun görüntülerini yayınlamıştı.

 

 

İran devlet televizyonu bugün, 23 kişilik mürettebatın olduğu yeni bir video servis etti. Görüntülerde gemi mürettebatının sağlıklı olduğu, birbirleriyle sohbet ettiği ve bazılarının mutfakta yemek yaptığı görülüyor.

 

 

İRAN'IN GEMİSİNE İNGİLTERE EL KOYMUŞTU

İngiltere'ye bağlı Cebelitarık özerk yönetimi, 4 Temmuz'da Suriye'ye yönelik ambargoları ihlal ettiği gerekçesiyle bir İran tankerini alıkoymuştu. İran, "Grace 1" adlı tankerin durdurulmasının ardından bunun İngiltere için "sonuçları olacağı" açıklamasını yapmıştı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 13
  • Faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    Kuran hatali diyen Müslüman olamayacagina göre. Müslümanlarda kardeş ise, benim İran gibi kardeşim yok. Ayetle temizliği sabit olmasina rağmen Hz. Ayşe "annemize" iftira atan Şii inanci propagandasina kanmayin. Kafire bir taş bile atmadilar. ABD maşasi PKK 40 sözde düşmanlari İrana neden birşey yapmiyor.
    Cevapla
  • Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Terör suçunun karşılığij idam olsa sanırım türkiyede de pkk gibi bir çapulcu barınamz.
    Cevapla
  • Erdip 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden yapamiyor diyor sun da sunu bilki iran istih barat aci sin dan cok guc lude ondan malesef cogu insan abd dunya da baska ulkelere karsi vuruyor boyle ediyor soyle ediyor diyor lar ama irana etmiyor diyor lar ve bunu da iran la abd yi israel li kanka dost mutefik kimin gosteriyor lar bu yanlis abd nin irana karsi bir halt yapama masi tamamen iranin guc lu olmasin da kaynakli siz ler hic vakit irani bir irak mis kimin gormeyin abd irana yapti lari ambargo yaptrimlari baska ulkeye yapsay di cokdan iflas etmisdi
    Cevapla
  • abdulhamid 4 yıl önce Şikayet Et
    iste sizin gibilerin yuzunden musliman halki istismara mahkumdur ..! haila ...
    Cevapla
  • Alican 4 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılan odur ki biz müslümanların daha çok eğitime ihtiyacı var. Nekadar da sağa sola çeksek kardeşlik bağı kopmaz.
    Cevapla
  • Ayşe 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaw he he. Gidin biraz arastirin okuyun
    Cevapla
  • islam birliği 4 yıl önce Şikayet Et
    helal osun kardeş irana tamı tamına adaletli davranmış
    Cevapla
  • Osman KAYA 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız. Müminler kardeştir.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    İçerlerinde bir tane ingiliz yok; o yüzden ingiltere kılını bile kıpırdatmaz. Ha be olur perde arkasından tanker için pazarlık yapar
    Cevapla
  • cemal 4 yıl önce Şikayet Et
    hangi müslüman ülke ingiltere adlı 2 numaralı terör örgütünün gemilerine el koyup mürettabatını gözaltına alabiliyor. sözde tarikatlar mezhepçilik yalanıyla bu milleti kışkırtarak iran düşmanı yaptılar. müslümanlar kardeştir. biz birlik olmalıyız.
    Cevapla
  • S o 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen şakamısın Suriye'de esetle birlikte okadar müslümanı katleden İran degilmi yabancı askerlerin kılına bile dokunmayan İran müslüman öldürmeye gelince şeytanın askerliğini yaptı sen İran güzellemesi yapmaya devam et kim inanır kadir inanır
    Cevapla
  • Muhammed 4 yıl önce Şikayet Et
    Sanırsın keyfinden Fransada yaşıyordu.. Önce Irak, sonra Türkiye sonra da Fransaya SÜRĞÜN oladak gönderildi devrim lideri..
    Cevapla
  • Dağıstanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Gözüm bu hikayeleri çok gördük. Fransa'da oturup İslam devrimi yapacaksın. Humeyni Fransa'da oturup İslam devrimi yaptı İran'da öylemi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar