Putin'i de işin içine kattı ve.. 'Yakın müttefiğiz ama dost kalamadık'

Türkiye'nin Amerika'dan uzaklaşarak Rusya ile ilişkilerini günden güne geliştirmesi, detaylı bir şekilde incelendi.

Putin'i de işin içine kattı ve.. 'Yakın müttefiğiz ama dost kalamadık'
Putin'i de işin içine kattı ve.. 'Yakın müttefiğiz ama dost kalamadık'
GİRİŞ 23.07.2019 17:39 GÜNCELLEME 23.07.2019 17:39
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Amerika'nın Türkiye'ye karşı ikiyüzlü politikaları, ilişkilere zarar verdi.

 

 

Türkiye'de hain saldırılar düzenleyen terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantılarına açık bir şekilde destek veren Amerika, bölgedeki menfaatleri doğrultusunda hareket etti.

"Müttefikiz" diyerek Türkiye'ye güvence verse de her zaman teröristlerin yanında durdu.

 

 

Yaşanan sürecin değişmemesi Türkiye'yi yeni bir arayış içerisine soktu: Rusya.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında sık sık yapılan görüşmeler, ilişkileri günden güne iyiye taşıdı.

S-400 TESLİMATIYLA GERİLEN İLİŞKİLER

Amerika'nın Patriot satmaması üzerine, Türkiye iyi ilişkiler kurduğu Rusya'ya yönelerek S-400 hava savunma sistemlerini aldı.

Rusya'dan kalkan uçakların Ankara'ya inmeye başlaması Amerika'da deprem etkisi yarattı. Türkiye ani bir kararla F-35 programından çıkarılma süreci başlatıldı.

FOREİGN POLİCY ANALİZİ

İlişkilerin bu seviyeye gelmesi Amerika'da yayın yapan Foreign Policy'de detaylı bir şekilde incelendi.

Ülkenin önde gelen dergilerinden biri olan Foreign Policy, Türkiye ile Amerika'nın NATO üyesi müttefik olduğunu ancak neden dost kalamadıklarını sorguladı.

BUSH-OBAMA DÖNEMİ

Washington'un Ankara'yı yanında tutmayı başaramadığına dikkat çekilen yazıda, Bush döneminden sonra Barack Obama döneminde de ilişkilerin büyük hasarlar gördüğü belirtildi.

15 TEMMUZ

15 Temmuz'da FETÖ'nün milletin iradesine el koyma girişiminden de yazıda bahsedildi.

Foreign Policy'ye göre; 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin Amerika'ya güveni kalmadı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise darbe girişimini öğrenince Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayan ilk liderlerden biri oldu.

YORUMLAR 48
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    "Müttefikiz" diyerek Türkiye'ye güvence verse de her zaman teröristlerin yanında durdu. Yaşanan sürecin değişmemesi Türkiye'yi yeni bir arayış içerisine soktu: Rusya. neden d-8 etkin işletilip islam birliği değil de Rusya veya şangay 5 lisi...
    Cevapla
  • Arsen Lüpen 4 yıl önce Şikayet Et
    yılan hikayesine döndü ;sendeki kuyruk acısı ,bendeki evlat acısı, biz bir daha asla dost olamayız. bizi yıllarca oyaladılar Mezopotamya da asırlardır kan döküyorlar. haclı seferleri hiç bitmeyecek Kuzey Atlan-tik Antlaşması Örgütünden hızlı bir şekilde ayrılıp amerikanın elleriyle yaptığı incirliği uçaklarını ve bütün varlığını ordumuzdan kaldırmalıyız son nato tatbikatında ATATÜRK 'ü Reisi Cumhuru hedef gösterdiler. alçaklar ....
    Cevapla
  • ozanali 4 yıl önce Şikayet Et
    soysuz abd soyun kurusun sen bızım dusmanımızsın senı hıc bır zaman dost olarak gormedı bu mıllet.. seytan abd, kanına gırdıgın kanlarını akıttıgın kardeslerımızın hesabını elbet soracagız sana ınsaallah, senıde ve o ısraıl yunanıstan ıngıltere fransa bae rumunuda ve tum yandaslarında akdenız golumuze gomecegız, ve dunya turkun gucunu bır kez daha gorecek ınsaallah.
    Cevapla
  • keskin 4 yıl önce Şikayet Et
    O Aptal Yöneticiler başta değil .abd sormadan iş yapamayan ,abd sorgulamadan İtaat eden embesiller yok enazından şimdilik. Siz bunu öğreneceksiniz Ne demişdi TÜRKÜN LİDERİ; OYUNUNUZU BOZACAĞIM ... Reis'e ALLAH uzun ömür versin
    Cevapla
  • Adil 4 yıl önce Şikayet Et
    Erdogan putin tramp .....bu masa kurulmazsa .asla .savaşlar bitmez .tramp .ölumu goze alıp bu masayı kurmalıdır .icerdekiler bacaklarından ceke ceke de olsa tramp .masayi kurmali .ve tum dunyayı .yeniden .bicimlemelidir...nokta .yoksa 3 .dunya savasını ..abd li hain .silah lobileri .baslatacak ...bahane arıyorlar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'