Boris Johnson: Benim dedem Türk'tü ama...

İngiltere'nin yeni Başbakanı Boris Johnson, 2005 yılında BBC Özbekçe'den Ibrat Jumaboyev'e verdiği telefon röportajında Türk kökeniyle ilgili soruyu yanıtlamış ve 'babamın dedesi Türk'tü ama benim Türk yanım zayıf' ifadelerini kullanmış.

GİRİŞ 25.07.2019 05:38 GÜNCELLEME 25.07.2019 05:49
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

BBC Türkçe'nin yayınladığı habere göre, 55 yaşındaki Boris Johnson, öldürülen Osmanlı İmparatorluğu'nun son Dahiliye Nazırı (İçişleri Bakanı) Ali Kemal'in torunu Stanley Johnson'ın oğlu.

 

 

Damat Ferit Paşa hükümetlerinde Maarif (Eğitim) ve Dahiliye Nazırlığı (İçişleri Bakanlığ) yapan Ali Kemal'ın babası Hacı Ahmet Rıza Efendi, 1813'te Çankırı'nın Kalfat köyünde doğmuştu.

"DEDEM TÜRK'TÜ AMA BENİM TÜRK YANIM ZAYIF"

 

 

Johnson 2005'teki BBC Özbekçe'den Ibrat Jumaboyev'e verdiği röportajda, Türkiye'nin üyeliğine sempatiyle baktığını dile getiriyor, dedesinin Türk olmasına karşın, kendisinin ise Türk yanının zayıf olduğunu belirtiyor. Ancak Johnson yine de "Türkiye'yi seviyorum" diyor.

"TÜRK GÖÇÜ TEHLİKELİ" DEMİŞ, DAHA SONRA BU SÖZÜNÜ İNKAR ETMİŞTİ

Johnson, 2016'da Brexit kampanyası sırasında oy toplamak için birçok açıklamasında, 'Türk göçünün İngiltere için tehdit teşkil ettiğini' ifade etmişti. Daha sonra sorulduğunda, bu tür açıklamalar yaptığını inkar etti.

YORUMLAR 126
  • velhasıl 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk yanı zayıfmış.Ulan senin her yerin Türk olsa ne yazar. Şu tip Türk milletine uymuyor Densiz....
    Cevapla
  • Bedirhan 4 yıl önce Şikayet Et
    senin deden Türk değildi-haindi.
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede cok donme sebatayist mason vardi osmanlinin son zamanlarinda bu daha cok artmisti bununda dedesininde turk olduguna inanmiyorum zaten borisde kabul etmiyor
    Cevapla
  • Memoral 4 yıl önce Şikayet Et
    Can dündar da Türk ama sonuç ortada
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ile iyi geçinirseniz Kıbrıs'da "DİKELYA VE AKROTIRI" bölgelerinde kalmanıza BELKİ İZİN VERİRİZ??? Tarihten gelen klasik "İngiliz Şark kurnazlığına devam ederseniz haliniz harap olur. Körfez savaşında ABD yanında oldunuz, biraz nemalandınız ama bu sefer yanlış ata oynamayın sakın. Zira Ortadoğuda o köprünün altından çok sular geçti !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü