Romanya silahların geçişine izin vermedi! Rusya yalanladı

Romanya, AB'nin Ukrayna'daki durumla ilgili Rusya aleyhine aldığı yaptırım kararları çerçevesinde, Sırbistan'a giden Rus ağır silahlarının geçişine izin vermedi. Rusya Savunma Bakanlığı ise iddiaları yalanladı.

Romanya silahların geçişine izin vermedi! Rusya yalanladı
Romanya silahların geçişine izin vermedi! Rusya yalanladı
GİRİŞ 27.07.2019 17:06 GÜNCELLEME 27.07.2019 17:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Romanya, AB'nin Moskova karşıtı yaptırımları nedeniyle, Rusya'nın Sırbistan'a gönderdiği ağır silahların geçişine izin vermediğini açıkladı.

 

 

İnterfaks ajansının haberine göre, Romanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya'nın Sırbistan'a gönderdiği silahların Romanya'dan Tuna Nehri üzerinden  transit geçişine izin verilmediği belirtildi. 

Romanya yasalarına göre ülke sınırları içinden askeri yüklerin geçişi için yalnızca yerli şirketlere lisans verilebileceği belirtilen açıklamada, AB'nin Rusya'ya karşı uyguladığı yaptırımlar nedeniyle de Rus silahlarının transit geçişine izin verilemeyeceği kaydedildi.

 

 

Rusya'nın Sırbistan'a gönderdiği tanklara ve zırhlı askeri araçlara Romanya'da el konulduğu açıklanmıştı. 

Sırbistan, bu adımı nedeniyle Romanya'yı Tuna Navigasyon Sözleşmesi'in ihlal etmekle suçladı.

RUSYA: TAMAMEN YALAN

Tass ajansının haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, "Silah sevkiyatı ve Romanya'nın zırhlı askeri araçları taşıyan Rus gemilerine el koyduğu yönündeki tüm açıklamalar bütünüyle yalan. Tüm sevkiyatlar kontrat şartlarına harfiyen uyularak ve belirlenen sürelerde yapıldı" denildi. 

Romanya medyasında çıkan haberlerde ise, Romanya'nın Rusya'ya Tuna Nehri üzerinden geçiş lisansı vermediği, Rusya'nın bunun üzerine Sırbistan'a silah sevkiyatını hava yoluyla yaptığı iddia edildi.

YORUMLAR 2
  • Garip 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey devletim ve milletim, Ey müslüman kardeşlerim ve ümmeti Muhammed bir an önce birlik ve beraberlik içinde tek yumruk olmak zorundayız...Yoksa bu çakallar ve sırtlanlar sürüsü arkalarında iyi polis, kötü polisi oynayan amerika ve rusya ikilisinin bekçiliğinde, ingiltere kansızının perde arkasından yönetiminde ve planlamasında, bunların hepsinin ipini elinde tutan; sapkın yahudilerin ve küresel gücü elinde bulunduran sapkın yahudi ailelerinin şeytanla olan işbirliği ve arkadaşlığı ile daha çok müslüman kardeşlerimizin kanı akacak.
    Cevapla
  • Garip 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber bana katil ve sırtlan sürüsü sırpların müslüman Bosnalı kardeşlerimizi katlettiği 1990 lı yılları hatırlattı...O zamanda sırplara silahları ve tankları kim temin etmişti??? Birleşmiş Milletler Kampına sığınan sivil, savunmasız, çocuk, kadın ve masum Bosnalı müslüman ları kim sırpların eline öldürülmeleri için teslim etmişti??? Şimdi neden Rusya sırp itlerine ağır silahlar veriyor??? O zaman Hollandalı askerler masum Bosnalı müslüman kardeşlerimizi Sırp sırtlanlarının ellerine vahşice öldürülmeleri için teslim etmişti, şimdi kim ya da kimler balkanlarda ve Avrupa da müslüman kardeşlerimiz için ve soydaşlarımız için tuzaklar hazırlıyorlar???
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha