İsrail: Türkiye-Rusya iş birliği bizi gölgede bırakıyor!

İsrail basını yeni haftaya Türkiye'yi gündemine alarak başladı. The Jerusalem Post, yaptığı haberlerde, Türkiye ve Rusya arasındaki büyüyen iş birliğine dikkat çekti, "Türkiye ve Rusya'nın enerji ve diğer konularda büyüyen iş birliği, İsrail'i gölgede bırakıyor" ifadelerini kullandı.

İsrail: Türkiye-Rusya iş birliği bizi gölgede bırakıyor!
İsrail: Türkiye-Rusya iş birliği bizi gölgede bırakıyor!
GİRİŞ 29.07.2019 10:04 GÜNCELLEME 29.07.2019 10:04
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

İsrail basını yeni haftaya Türkiye'yi manşete alarak başladı. The Jerusalem Post, geçtiği haberlerde, Türkiye ve Rusya arasındaki büyüyen iş birliğine dikkat çekti, bu konuda tüm Orta Doğu'yu ve ABD'yi dikkatli olmaları konusunda uyardu.

 

"TÜRKİYE VE RUSYA, İSRAİL'İ GÖLGEDE BIRAKIYOR"

İsrail'in enerji ve savunma politikalarına vurgu yapan gazete, "Türkiye ve Rusya'nın enerji ve diğer konularda büyüyen iş birliği, İsrail'i gölgede bırakıyor." ifadelerini kullandı. 

 

 

"GELİŞEN TÜRKİYE RUSYA İLİŞKİLERİ İSRAİL'İ ETKİLEYECEKTİR"

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 sistemlerini satın almasını ve Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı projesinin, gelişen Türkiye Rusya ilişkilerinin sonucu olarak okuyan gazete, iki ülke arasındaki büyüyen ilişkinin diğer konulara da sirayet edeceğine vurgu yaparak, "Mesela İsrail Rusya ilişkileri bugünlerde güzel, fakat Suriye konusunda çıkar çatışması yaşandığında ne olacak?" sorusunu yöneltti. 

"ORTADOĞU'DAKİ KOMŞU ÜLKELER KONUYU CİDDİYE ALMALIDIR"

İki ülke arasındaki gelişen ilişkilerin, herkes tarafından dikkatle izlenmesi gerektiğine dikkat çeken gazete, "Ortadoğu'daki komşu ülkeler bu konuyu oldukça ciddiye almalıdır. Türkiye Rusya ilişkileri şu an başlangıç aşamasında olsa dahi ileri de uzun dönemli sonuçları olacaktır." yorumunda bulundu.

SEÇİM SONRASI YUNANİSTAN'DAN İSRAİL HAMLESİ

The Jerusalem Post, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile geçtiğimiz günlerde yaptığı görüşmenin detaylarını da aktardı. Gazete, Yunan Bakan'ın ilk ziyaretinin Washington, ikinci ziyaretinin ise İsrail olmasına dikkat çekti. Yunanistan'ın İsrail ile "iyi ilişkiler" kurmak istediğini aktaran gazete, Dendias'ın, "İsrailli dostlarımıza ihtiyacımız var." sözlerine yer verdi.

Gazeteye göre, Yunan Dışişleri Bakanı, "İsrail Türkiye ile olan problemimizi anlamalıdır." dedi. İsrail Başbakanı Netanyahu ise yaptığı açıklamada, Yunan Bakan'la Türkiye hakkında konuştuklarına dair bir yorumda bulunmadı.

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 39
  • Çeçen 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya muttefik oldugu ulkeleri hic bir zaman arkadan vurmadi korudu.ya ABD kalleș. Turkiye Rusya ile muttefik olmali.
    Cevapla
  • Toprak Ayder 4 yıl önce Şikayet Et
    Evanjelik gölge, Siyonisti koruyamıyor, Daha çok korunma ihtiyacı var! Suudi aşiretide derdine deva olamıyor.Korkusu ABD ve AB Orta dogudan silinirse, Bitecek. Bir daha asla devletleri olmayacak. Sonsuza kadar saklanacak ve susacaklar. Allah'ın laneti siyonistlerin üzerine olsun.
    Cevapla
  • Ozan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsin seni gölgede biraksinlar kacak gece kondu devleti.
    Cevapla
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    “Müslümanlarla yahudiler çarpışmadıkça kıyamet kopmayacaktır. Yahudi taşın, ağacın arkasına saklanacak, bunun üzerine o taş, o ağaç yahudiyi kovalayan kimseye, ‘Ey Müslüman! Arkamda bir yahudi var, gel onu öldür!’ diyecek.Bence buradaki taş siyonistlere köle olmaktan bıkan ülkeler olacak.ABD hariç her ülke zamanı gelince israile karşı çıkacak ve yeter diyecek. Yahudilere hizmet etmekten memnun olduklarını sanmıyorum.Kimse köle olmaktan memnun olmaz.İsrail nereye kadar dünyaya her istediğini yaptırabilir?Elbette sonları gelecek.Tabi ki en doğrusunu Allah bilir.
    Cevapla
  • alican 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan abd den ve avrupa dan umduğunu bulamadı şimdi de israile koştu .israilden de umduğunu bulamayacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi