İran'dan ABD'ye 'Savaş' mesajı!

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'a Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un "savaşa susamışlığını" reddetmesi çağrısında bulundu.

İran'dan ABD'ye 'Savaş' mesajı!
İran'dan ABD'ye 'Savaş' mesajı!
GİRİŞ 30.07.2019 21:22 GÜNCELLEME 31.07.2019 03:47
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Zarif, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Trump'ın "İran hiçbir savaşı kazanmadı ancak hiçbir müzakereyi de kaybetmedi." şeklindeki açıklamasına, "İranlılar binlerce yıldır tüm saldırganları ardında bıraktı." ifadeleriyle cevap verdi.

 

 

"SAVAŞA SUSAMIŞLIĞINI REDDET"

Mesajında, Bolton'un 2017'de yazdığı makalenin ekran görüntüsünü paylaşarak, Bolton'un aynı ifadeleri kullandığını ortaya koyan ve Trump'ın Bolton tarafından yanıltıldığını savunan Zarif, "Donald Trump, B Takımı'nın sahte tarihini ve savaşa susamışlığını reddet. Diplomasi sağduyudur ve asla güçsüzlük değildir." ifadelerini kullandı.

 

 

Zarif ayrıca ABD'nin Orta Doğu'daki müdahale ve işgallerinin bölgeyi kan gölüne çevirdiğini ifade etti.

ABD'nin 2003'deki Irak işgalinin mimarlarından olan şahin kimliğiyle bilinen Bolton'un, Trump'ı İran'a karşı askeri saldırıya çekmeye çalıştığı yorumları yapılıyor. Trump ise yakın zamanda Bolton hakkında yaptığı açıklamada, "Çok iyi iş çıkarıyor ama Orta Doğu konusunda sık sık anlaşmazlık içindeyiz." demişti.

Zarif, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid'i "B Takımı" olarak adlandırıyor.

ABD Başkanı Trump, dün Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Hatırlayın. İran hiç bir savaşı kazanmadı ancak hiç bir müzakereyi de kaybetmedi." ifadelerini kullanmıştı. 

YORUMLAR 19
  • mur 4 yıl önce Şikayet Et
    yiyorsa açında görelim 50 yıldrı hep aynı terane çocuklar inanmıyor artık
    Cevapla
  • Hakan Sönmez 4 yıl önce Şikayet Et
    Savaşsalar da miller gerçeği görse.
    Cevapla
  • CemA 4 yıl önce Şikayet Et
    Biktik mi? Evet! Sunlarin haberlerini bile yapmayin artik. Tiyatrolarini kendi bahcelerinde oynasinlar.
    Cevapla
  • Göktürk 4 yıl önce Şikayet Et
    iran gizli bir Siyonist İsrail destekçisidir böyle konuşmalarına aldanmayın isteyen araştırsın Siyonist israilin son bastığı Süleyman mabedi logosuna baksın bir tarafında pers kralı ve trump resmi var İsrail büyük Ortadoğu projesinde iranla beraber çalışıyor
    Cevapla
  • toto 4 yıl önce Şikayet Et
    senaryo her zamanki gibi arapları soymak. filim icabı belki bir kaç silah patlatırlar. sonra suudiye bae küveyt üçlüsüne bir trilyon dolarlık silah faturası bırakıp gider abd
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!