İsrail medyasından bomba S-400-F-35 iddiası! Türkiye'ye büyük komplo

İsrail medyasında da geniş yer bulan olayla ilgili İsrailli yayın organı Channel 2'de bir haber yayımlandı. Haberde, İsrail'in Türkiye'ye F-35'lerin verilmemesi için çaba sarf ettiği ve ABD'yi ikna ettiği yazıldı.

İsrail medyasından bomba S-400-F-35 iddiası! Türkiye'ye büyük komplo
İsrail medyasından bomba S-400-F-35 iddiası! Türkiye'ye büyük komplo
GİRİŞ 31.07.2019 17:37 GÜNCELLEME 31.07.2019 17:39
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

ABD ile Türkiye arasında, S-400'lerin alınmasının ardından kriz baş gösterdi. ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin F-35 jetlerine sahip olamayacağını söylerken, Pentagon da Türkiye'nin F-35 programından çıkarılma sürecinin başlatıldığını duyurdu.

 

 

İsrail medyasında da geniş yer bulan olayla ilgili İsrailli yayın organı Channel 2'de bir haber yayımlandı. Haberde, İsrail’in Türkiye’ye F-35'lerin verilmemesi için çaba sarf ettiği ve ABD'yi ikna ettiği ettiği yazıldı.

Haberde, "İki hafta önce Amerika resmi olarak Türkiye'ye F-35 uçaklarını satmayacağını beyan etti. Sebep olarak da Erdoğan'ın Rusya'dan gelişmiş hava savunma sistemlerini almaya karar vermesi olarak gösterildi. Bütün işaretler İsrail'in de bu kararın alınmasında etkili olduğunu göstermekte. Durum dünkü ana haber bülteninde de dile getirildi" ifadeleri yer aldı.

 

 

"İSRAİL BUNU BİR FIRSAT OLARAK GÖRDÜ VE HAREKETE GEÇTİ"

Haberde şu ifadeler yer aldı: "Anlaşılan o ki İsrail perde arkası yaptığı kulis çalışmaları ile Türkiye'ye ileri hava kabiliyeti sağlayabilecek olan F-35 satışını tamamlanmasını engellemeye çalıştı.

İsrail, Türkiye'nin Ruslardan S-400 alım kararını F-35'lerin verilmemesi için bir fırsat olarak tespit etti ve Amerikalıları ikna etmek için kullandı. Böylece 100 adet F-35 uçağının Türkiye'ye verilmesi engellendi.

Resmi olarak Washington S-400'lerin Türkiye'de konuşlandırılması ve aynı zamanda da F-35'lerin kullanılması Rusların sistemler aracılığı ile Amerikan uçakları hakkında yeterinden fazla bilgi edinebilecekleri endişesi mevcut.

F-35'ler Rusların istihbarat toplama platformları ile birlikte ve Amerikalıların savaş kabiliyetlerini öğrenmeleri çok da arzulanan bir durum değildir.

Pentagon'un bu satış iptalini bildirmesinin sadece bir kaç gün sonra Başkan Erdoğan, Başkan Trump'a tehdit edici bir mesaj yayınladı. Bu mesaja göre ABD, uçakların satışını engelleyecek olursa benzer uçakları başka kaynaklardan temin etme hakkının doğacağını ve ihtiyaçlarını giderebilmek için bunda da tereddüt etmeyeceğini belirtmekteydi. Anlaşılan o ki sözü edilen diğer kaynaklar Rusya'dır"

Haaretz: Türkiye'nin F-35 alamaması İsrail'in çıkarına

DAHA ÖNCE DE İSRAİL MEDYASI F-35 HABERLERİ YAPMIŞTI

İsrail medyasında daha önce de Türkiye'ye F-35 verilmemesi durumunda bölgede uçaklara sahip olacak tek ülkenin İsrail olacağı ve hava üstünlüğünü arttıracağı görüşü yer almıştı.

YORUMLAR 116
  • Derman 4 yıl önce Şikayet Et
    F35 lerin bütün bilgileri zate çin de Var j20 uçaklari f35 uçaginin bite bir ayni çin f35 programinin belgelerini ele geçirmeseydi bu kadar kisa bir zamanda j20 uçagini üretemezdi
    Cevapla
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    yahudi de bili yor ki önünde sonunda Türkiye'yle karşı karşıya gelecek, inşaallah o gün limon gibi sıkacağız onları
    Cevapla
  • Mehmetçik 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail bize çalışmış desenize. Zaten kontrolü kendilerinde olan F-35 onların olsun. Paramıza yazık. Biz hem daha iyisini yapacağız hem de satıp kazanacağız. Ve sadece müslüman ülkelere satacağız, gerekirse ücretsiz vereceğiz. İslam birliğini kuracağız. Dünyaya İslamı ve adaleti hakim kılacağız biiznillah. O zaman zalimler kaçacak yer arayacak, ama bulamayacak.
    Cevapla
  • hacı 4 yıl önce Şikayet Et
    kardeş dediklerinin olmasını elbetteki isterim fakat bu yazdıklarını şimdilik çok zor hatta bir hayal olarak görüyorum
    Cevapla
  • ÜÇ HİİLAL. 4 yıl önce Şikayet Et
    KİM NEYİ BEKLİYOR? İŞİD,DEAŞ,PKK,PYD adını ne koyarsanız hiç fark etmez.En başta İSRAİL,AMERİKA ve haçlı zihniyetidir.bUNLAR ALENİ düşmanlarımızdır.Ayrıca israil ve amerika insanlığın İSLAMIN'da düşmanıdır.
    Cevapla
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Lanet olsunlar hepsi.
    Cevapla
  • Ferit 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye F35 programından çıkmak için elinden geleni yaptı ve başardı da çünkü 15 temmuzdan sonra Amerikan sistemlerine bağlı kalmanın ülkeyi suriye gibi mısır gibi yapacağı daha bi netleşti Natonun dahi ülkemizi işgal senaryoları planlaması Mecburende olsa ülkenin Rusya ve Çin eksenine kaymasına sebep oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri