Almanya reddedince ABD küplere bindi: Bize borçlusunuz

ABD'nin Almanya Büyükelçisi Richard Grenell, Almanya'nın Hürmüz Boğazı'nda ABD önderliğindeki misyona katılmayı reddetmesi ile ilgili, "Almanya, Avrupa'nın en büyük ekonomik gücü. Bu başarı küresel sorumluluklar getiriyor" dedi.

Almanya reddedince ABD küplere bindi: Bize borçlusunuz
Almanya reddedince ABD küplere bindi: Bize borçlusunuz
GİRİŞ 01.08.2019 13:14 GÜNCELLEME 01.08.2019 13:21
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

ABD'nin Almanya Büyükelçisi Richard Grenell, Berlin'in Hürmüz Boğazı'nda ABD liderliğindeki denizcilik misyonuna katılmayı reddetmesini sert bir dille eleştirdi.

 

 

Grenell, Berlin'i uzun süredir müttefik olarak sorumluluklarını ve görevlerini yerine getirmemekle suçlayarak, Almanya'nın İran'a karşı gelmekten çekindiğini ileri sürdü.

Alman medyasına konuşan Grenell, "Almanya Avrupa'nın en büyük ekonomik gücü. Bu başarı ülkeye küresel sorumluluklar da yüklüyor" dedi.

 

 

''AMERİKA'YA BORÇLUSUNUZ''

ABD'nin, Almanya'nın Batı'nın bir parçası olarak kalması için çok fazla fedakarlık yaptığını belirten Grenell, Berlin'in Washington'a borçlu olduğunu söyledi.

Grenell, ABD'nin başkalarını düşünmenin iyi bir örneği olarak, yüksek maliyetlerle 34 bin askerini yerleştirdiğini belirtti.

HEİKO MASS: KRİZ ASKERİ YÖNTEMLE ÇÖZÜLEMEZ

Hürmüz Boğazı'nın güvenliğinin sağlanması için ülkesinin ABD öncülüğündeki askeri bir misyon olan deniz gücü görevine katılım konusunu değerlendiren Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, "Hürmüz Boğazı'nda gerilimi daha fazla tırmandırmaktan kaçınmalıyız. Basra Körfezi'ndeki mevcut krize askeri yöntemler bir çözüm olamayacak" dedi.

Ancak Almanya'dan kesin bir "ret" gelmedi. Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Berlin'in konuyu gözden geçirdiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump da, NATO üyesi Almanya'nın üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmediğini birçok kez eleştirmişti.

ALMANYA'DA "İSTENMEYEN ADAM"

ABD'nin Almanya Büyükelçisi Richard Grenell, sert çıkışları ile Alman siyasiler tarafından sevilmeyen bir figür haline geldi.

Grenell'ın Mart 2019'da Berlin'in savunma harcamalarını azaltma planlarını sert bir şekilde eşeltirmesi, başta Başbakan Angela Merkel'in yanı sıra Alman siyasetçilerin tepkisine neden oldu.

FDP'nin Genel Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki, Dışişleri Bakanı Heiko Maas'tan elçiyi 'istenmeyen adam' ilan etmesini talep etti.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 25
  • Ertan 4 yıl önce Şikayet Et
    Askeriyeye harcadığınız paraları oradaki ülkelere vergi gibi ödeseniz hiç sorun olmayabilir.Oralari sömür sonra askerle koru.
    Cevapla
  • Şimşek 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD tek başına bir hiçtir.
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Aferim $u asla sevmedigim almanlara yagmasa bile gürlediler ya.! Burda $unu unutayalim almanlar hala amerikalilarin sava4 esiridir.alamnaya hala amerikalilar tarafindan i$gal altinda olan ülkedir..Amerikalilar almanlarida kendi yanlarina alip robot gibi saga sola oynatmak istyirlar tipki diger ülkelre yaptiklari gibi ama almanya buna hayir diyor aferim.Tipki Erdoganin duru$u.
    Cevapla
  • Türk Tokatı 4 yıl önce Şikayet Et
    Küresel sorumluluktan kastınız savaş ve zulüm sömürü çığırtkanlığı.
    Cevapla
  • Yorgun adam 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar neden borclu olsun ikinci dünya savasinda butun teknolojiyi ve uzmanlari alip gittiniz kalbiniz korkudan lup lup atiyor oradaki gemilerde nasil bir yalancinin sozuyle savasa suruklendigini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK'yı süpürecek imza - 23 Nisan günün gazete manşetleri
DEM Partili başkanlar sinir uçlarını kaşıyor! Dertleri yine mağduriyet mi?