Almanya'ya 'asker gönder' baskısı: Amerika'ya borçlusunuz

ABD'nin Almanya Büyükelçisi Richard Grenell, Almanya'nın Hürmüz Boğazı'nda ABD önderliğindeki misyona katılmayı reddetmesi ile ilgili, "Almanya, Avrupa'nın en büyük ekonomik gücü. Bu başarı küresel sorumluluklar getiriyor" dedi.

Almanya'ya 'asker gönder' baskısı: Amerika'ya borçlusunuz
Almanya'ya 'asker gönder' baskısı: Amerika'ya borçlusunuz
GİRİŞ 01.08.2019 12:06 GÜNCELLEME 01.08.2019 16:27

ABD'nin Almanya Büyükelçisi Richard Grenell, Berlin'in Hürmüz Boğazı'nda ABD liderliğindeki denizcilik misyonuna katılmayı reddetmesini sert bir dille eleştirdi.

 

 

Grenell, Berlin'i uzun süredir müttefik olarak sorumluluklarını ve görevlerini yerine getirmemekle suçlayarak, Almanya'nın İran'a karşı gelmekten çekindiğini ileri sürdü.

Alman medyasına konuşan Grenell, "Almanya Avrupa'nın en büyük ekonomik gücü. Bu başarı ülkeye küresel sorumluluklar da yüklüyor" dedi.

 

 

''AMERİKA'YA BORÇLUSUNUZ''

ABD'nin, Almanya'nın Batı'nın bir parçası olarak kalması için çok fazla fedakarlık yaptığını belirten Grenell, Berlin'in Washington'a borçlu olduğunu söyledi.

Grenell, ABD'nin başkalarını düşünmenin iyi bir örneği olarak, yüksek maliyetlerle 34 bin askerini yerleştirdiğini belirtti.

MASS: KRİZ ASKERİ YÖNTEMLE ÇÖZÜLEMEZ

Hürmüz Boğazı'nın güvenliğinin sağlanması için ülkesinin ABD öncülüğündeki askeri bir misyon olan deniz gücü görevine katılım konusunu değerlendiren Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, "Hürmüz Boğazı'nda gerilimi daha fazla tırmandırmaktan kaçınmalıyız. Basra Körfezi'ndeki mevcut krize askeri yöntemler bir çözüm olamayacak'' dedi.

Ancak Almanya'dan kesin bir "ret" gelmedi. Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Berlin'in konuyu gözden geçirdiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump da, NATO üyesi Almanya'nın üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmediğini birçok kez eleştirmişti.

ALMANYA'DA "İSTENMEYEN ADAM"

ABD'nin Almanya Büyükelçisi Richard Grenell, sert çıkışları ile Alman siyasiler tarafından sevilmeyen bir figür haline geldi.

Grenell'ın Mart 2019'da Berlin'in savunma harcamalarını azaltma planlarını sert bir şekilde eleştirmesi, başta Başbakan Angela Merkel'in yanı sıra Alman siyasetçilerin tepkisine neden oldu.

FDP'nin Genel Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki, Dışişleri Bakanı Heiko Maas'tan elçiyi "istenmeyen adam" ilan etmesini talep etti.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek