Time'dan dikkat çeken yaptırım analizi

Time gazetesi dün yayınladığı haberde, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye uygulanması söz konusu muhtemel CAATSA yaptırımlarını, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun altını oymak için strateji olarak kullandığını iddia etti. Time’ın analizi doğru ise, Türkiye’ye ek yaptırımlar uygulanması beklenmiyor.

Time'dan dikkat çeken yaptırım analizi
Time'dan dikkat çeken yaptırım analizi
GİRİŞ 03.08.2019 10:10 GÜNCELLEME 03.08.2019 10:56
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Haberde, ABD Başkanı Trump’ın 2,5 yıllık iktidarı süresince Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile zıt düşmediğinin altı çizildi, "Türkiye’nin S-400 sistemlerini satın alması Pompeo ile Trump arasında keskin bir ayrılığa neden oldu. S-400 konusu aralarındaki ilişki için test niteliğinde" yorumunda bulunuldu. 

 

 

POMPEO HERKESTEN FARKLI AÇIKLAMALAR YAPIYOR 

Gazetenin verdiği bilgilere göre, Pompeo 14 Temmuz’da Türkiye’ye kesinlikle yaptırım uygulanacağının sözünü verirken, Trump yönetiminden üst düzey bir yetkili, ABD şu an yaptırım uygulamayı öngörmüyor, açıklamasında bulundu. Time gazetesinin haberine göre, başka bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi de ileri düzeyde yaptırımların öngörülmediğini belirtti.

 

 

TRUMP POMPEO YERİNE LINDSEY GRAHAM’I GÖREVLENDİRDİ 

Time gazetesi iddiasını güçlendirmek için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Senatör Lindsey Graham arasında geçen telefon konuşmasına işaret ederek, Pompeo’nun mevkidaşı ile “görüşememesinin” siyasi önemine vurgu yaptı.  

Gazetenin geçtiği haber, "Trump S-400 mevzunu kendi çıkarları için mi kullanıyor, yaptırımlar aslında söz konusu değil mi" sorularını akıllara getirdi. 

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 16
  • Erdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    birileri fena kuduracak
    Cevapla
  • kezili 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD çok çok yüz verdik öyle şımardıki ne kötülük yapacağınıda bilmiyor tek bildiği türkiyeyi rusyanın kapacağını düşünüyor durmadan fesatlık düşünüyor . önce pkk kullandı son olarak ypg kullanıyor . türkiyeyi bitirmek yok etmek istiyor . biz hala abd göz kırpıyoruz. gereksiz . Türkiyenin en büyük düşmanı ABD. yaptırım bahane.
    Cevapla
  • xman 4 yıl önce Şikayet Et
    eskidendi trampet beg yaptırım maptırım..türkiyeyi kaybetmeyi göze alamazsın ..bu senin sonun olur çünki..türkiye koboyculuk oynamaz..dünyanın babasıdır türkiye ona göre..
    Cevapla
  • Nihavend 4 yıl önce Şikayet Et
    Az kaldı . Yaptırımları biz onlara uygulayacağız. Onlar yalvaracaklar. Hava savunmamızı millileştireceğiz. Kısa süreliğine başka savaş uçakları alacağız. İşbirliği kapatacağız. Suriyede pkk ve uzantılarını bitireceğiz. Kendi savunmamızı yüzde yüz yerli hale getireceğiz. Sultan Abdülhamithan gibi oyunlarını bozacağız inşallah.
    Cevapla
  • kamil karaoglu 4 yıl önce Şikayet Et
    adamlara bak ya hala oynuyorlar yapalim yapmayalim biz ne dersek o olur bu ne ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!