Putin'den korkutan açıklama: Biz de aynısını yapacağız

ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) resmen çekilmesini değerlendiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Washington'un kısa ve orta menzilli nükleer sistemler geliştirmesi halinde, Rusya'nın da aynısını yapmak zorunda kalacağını söyledi.

Putin'den korkutan açıklama: Biz de aynısını yapacağız
Putin'den korkutan açıklama: Biz de aynısını yapacağız
GİRİŞ 05.08.2019 17:16 GÜNCELLEME 05.08.2019 17:16
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı, SSCB döneminde ABD ile imzaladıkları Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nın (INF) resmen sona erdiğini duyurmuş, bu açıklamadan kısa bir süre sonra ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise, ABD'nin Rusya'ya verdiği sürenin 2 Ağustos itibariyle dolduğunu ve ülkesinin anlaşmadan çekildiğini açıklamıştı.

 

 

Ve Rusya ile ABD dünyayı sarsan açıklamayı yaptı: INF artık bitti

PUTİN'DEN İLK AÇIKLAMA

 

 

Bu kararların ardından ilk kez konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "ABD'nin orta menzilli füzeler geliştirmesi halinde Rusya da aynısını yapmak zorunda kalacak. Rusya, ABD'nin INF'den uydurulmuş gerekçelerle tek taraflı olarak çekilmesinin, silah kontrolü alanındaki ana belgelerden birinin hükmünü yitirmesinin dünyadaki durumu çok ciddi biçimde zorlaştırdığını, herkes için önemli riskler doğurduğunu üzülerek ifade etmek zorundadır. Sorumluluğun Amerikan tarafına ait olduğunun altını çiziyorum" dedi.

Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması (INF), dönemin ABD Başkanı Ronald Reagan ve Sovyetler Birliği (SSCB) lideri Mihail Gorbaçov tarafından 8 Aralık 1987'de imzalanmıştı. Anlaşma, menzili 500 ile 5 bin 500 kilometre arasında olan ve karadan havaya atılabilen orta menzilli tüm nükleer ve konvansiyonel balistik füzelerin yasaklanmasını öngörüyordu.

YORUMLAR 25
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    dünyada her kim benim nükleer bombam var ama diger herangibir ülkenin atom boması olamaz düşüncesindeyse sadece gendi gendini gandırır kimse enayi degildir
    Cevapla
  • c.cey 4 yıl önce Şikayet Et
    yeniden soğuk savaş dönmindeki gibi kutuplaşma oluşturma niyetinde ABD dünyada baskı gücünü kaybetmeye başladı ekonomik olarakta dolar yani para merkezinin konumunu zamanla konum değştireceği artık herkesin inandığı durum olmaya başladı 20-30 yıl gibi bir zamanda yeniden çoklu sisteme geçilecek her devlet kendi parasıyla ticaret yapcak budadengeleri tamamen değiştirecek insansız sistemlerin artışı savunma sistemlerinde uzaktan kontrol olacağında hem savaşların hemde terör faaliyetleri de artacak tabi enbüyük terör desteğide ABD den olacağından silah satışından dolayı yine dünyayı tehdit etmeye devam edecektir,
    Cevapla
  • Danışıklı Kavga 4 yıl önce Şikayet Et
    Her ikisi de birbirinin ne haltlar karıştırdığını gün gibi biliyor. ABD gibi ilk atom bombasını atan bir ülkenin nükleer füzesinin olmama ihtimali Yüzde SIFIR'dır ve Rusyanın da ABD'den aşağı kalır yani yoktur...
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    trump asılmalı. abd'nin nükleer gücü de elinden alınmalı.
    Cevapla
  • İsmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet kim yapacak bir isim yada devlet varmı??
    Cevapla
  • ilker 4 yıl önce Şikayet Et
    kim yapacak onu ?
    Cevapla
  • Pöh 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan patlatın dünyayı da herkes kurtulsun. Yok küresel ısınma, yok orman yangınları, yok buzlar eridi denizler yükselecek. Bu ne yaa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!