Tüm planlar onun üzerinden yapılıyor: Çok ciddi darbe olacak

Suriye'deki M4 karayolunun terör örgütü için önemli bir lojistik yol olduğunu söyleyen TRT WORLD Politika Uzmanı Yusuf Erim, "(M4 karayolu) Türkiye’nin kontrolüne girerse terör örgütüne çok ciddi darbe vurmuş olur" dedi.

Tüm planlar onun üzerinden yapılıyor: Çok ciddi darbe olacak
Tüm planlar onun üzerinden yapılıyor: Çok ciddi darbe olacak
GİRİŞ 06.08.2019 15:48 GÜNCELLEME 06.08.2019 16:14
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü yaptığı açıklamada, Suriye’nin kuzeydoğusunda Fırat Nehri’nin doğusunda YPG kontrolündeki bölgeye operasyon düzenleyeceğini açıkladı. TRT WORLD Politika Uzmanı Yusuf Erim, Türkiye’nin Fırat’ın doğusunda gerçekleştireceği operasyonu, ABD ve Türkiye ilişkilerini değerlendirdi.

 

 

TRT WORLD Politika Uzmanı Yusuf Erim, Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyonun Türkiye’nin ulusal güvenliği için önemli olduğunu vurguladı. Erim, "ABD Savunma Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamaları ciddiye almıyorum, çünkü bölgede yetkileri yok. Bu açıklamalar Türkiye’yi korkutmak ve düşündürmek için olabilir. Ama Türk hükümetinin duruşu çok net, bu konuda artık beklemeye tahammülü kalmadı" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE GÜVENLİ BÖLGE OLUŞTURMAK İSTİYOR"
 
Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyonun Türkiye’nin ulusal güvenliği için önemli olduğunu belirten Yusuf Erim, "Fırat’ın doğusundan Türkiye’ye yönelik ciddi tehditler var. Türkiye bölgeye antiterör operasyonu çekmeye çalışıyordu, güvenli bölge oluşturmak istiyordu. Aynı zamanda Türkiye’deki 3,1 milyon mültecinin yerleştirilmesi içinde bir ön adım. Mültecilerin tekrar kendi ülkelerine geri dönmesi açısında önemli bir adım" dedi.

 

 

"ABD YPG İLE İŞBİRLİĞİ YAPARAK KENDİ YASALARINI ÇİĞNİYOR"

ABD’nin terör örgütü YPG’ye karşı çok ciddi sempatisi olduğunu söyleyen Erim, "ABD’liler uzun yıllardır YPG’yi PKK’dan ayrı göstermeye çalıştı. Fakat bu Washington’da tutulan en kötü sırdır, bunu herkes bilir. YPG ile ilgili yapılan konuşmalarda ABD’nin duruşu ortaya çıkıyor. ABD yasalarına göre bir terör örgütüyle işbirliği yapmak yasak, ABD kendi yasalarını çiğniyor. Trump, Obama döneminde yapılan hataları temizlemeye gitti ama bu konuda ne kadar başarılı bu sorgulanıyor. ABD için Suriye’den çekilme kararı iyi bir karardı, ama bunu uygulayamadı. ABD’yi Beyaz Saray, Pentagon, Dışişleri Bakanlığı ve CENTCOM olarak ayırmak lazım. Çünkü çok başlı bir hükümet yapısına sahip, bazen kendi iradelerini koymaya çalışıyorlar. Bu yüzden Beyaz Saray’ın Türkiye’nin yapacağı operasyona olumsuz bakacağını düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE TERÖR ÖRGÜTÜNE CİDDİ DARBE VURACAK"

Türkiye’nin güvenlik sınırı olarak M4 karayolunun almasının önemli olduğunu ifade eden Yusuf Erim, "Doğudan batıya, Suriye’nin bir köşesinden öbür köşesini bağlayan M4 karayolu terör örgütü için önemli lojistik bir yol. M4 karayolu Türkiye’nin kontrolüne girerse terör örgütüne çok ciddi darbe vurmuş olur. Bütün bu ölçümlerde M4 karayolu üzerinden yapılıyor. Çünkü Türkiye’nin elinde çok ciddi kozlar olacak."

Türkiye’nin terör örgütlerine karşı net bir tavır sergilediğini belirten Erim, "ABD Savunma Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamaları ciddiye almıyorum, çünkü bölgede yetkileri yok. Bu açıklamalar Türkiye’yi korkutmak ve düşündürmek için olabilir. Ama Türk hükümetinin duruşu çok net, bu konuda artık beklemeye tahammülü kalmadı. Operasyonun bu gene bitmeden başlayacağını düşünüyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı.

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
YORUMLAR 5
  • emre 4 yıl önce Şikayet Et
    abd artık bir devlet değil teröristlerle aşk yaşayan bir toplum, devlet dediğin nedir oraya saldır burayı yık yak teröristlere yardım et değildir. Devlet dediğin devletlerle dünya düzeni için çalışan ülkesini koruyandır ELBET BİR GÜN BEDEL ÖDEYECEKSİN ABD
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    bu m4 karayolu bizde olsa ne olur ark tarafta pyd ypg olduktan abd olduktan sonra terör devleti olduktan sorna
    Cevapla
  • abc 4 yıl önce Şikayet Et
    Yol diyoruz yol yolun ne olduğunu bilmiyorsun sanırım ikmal ve destek güçleri zayıflar aldıkları ağır silahları taşımakta zorlanır sınır koyma açısından da dağlardan daha elverişlidir ABD liler senin kafada olsa çoktan verirlerdi yolu sınırı da çizer diğer tarafa geçme derlerdi ama yol önemli adamlar vermiyor
    Cevapla
  • Baban 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD uluslararası alanda Terörizme destek vermekten yargılamalı ve ABD nin bir Terör Devleti olduğu Uluslararası insan hakları mahkemesinde tescillenmeli.
    Cevapla
  • Gürbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd yi kim yargilayacak Dünya korkudan altina ediyor Bu türkiye bu cesareti kimden aliyor bilmiyorum ama Allah yar ve yardimcimiz olsun Amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...