Ukrayna ve Rusya arasında önemli görüşme

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna'nın doğusundaki krizi görüştüğünü bildirdi.

Ukrayna ve Rusya arasında önemli görüşme
Ukrayna ve Rusya arasında önemli görüşme
GİRİŞ 07.08.2019 13:39 GÜNCELLEME 07.08.2019 13:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Zelenskiy, başkent Kiev'de düzenlediği basın toplantısında, Putin ile telefonda görüştüğünü söyledi.
 
Ukrayna'nın doğusundaki krizi ele aldıklarını ifade eden Zelenskiy, "Sabah Putin ile görüştük. (4 Ukraynalı askerin öldürülmesi) Bunun bizi barışa götürmeyeceğini söyledim. Putin'den insanlarımızı öldürmeyi durdurmaları için diğer tarafı (ayrılıkçıları) ikna etmesini rica ettim." dedi. Konuşmanın uzun sürdüğünü kaydeden Zelenskiy, "Ukraynalı esirlerin serbest bırakılması konusunu da ele aldık." diye konuştu.

 

 

Zelenskiy, bugün yapacağı Türkiye ziyareti esnasında da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'i arayarak Ukrayna'nın doğusuna ilişkin gelişmeler konusunda bilgi vereceğini belirtti.Ukrayna'nın doğusunda 4 Ukraynalı asker ayrılıkçılar tarafından öldürülmüştü.

 

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • şlo 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya aynı ırk olduğu ukraynayı işgal ettiğinden dolayı diğer yabancı ülkelerlemi iyi olacak emin olun rusya abdden daha beter işgalci darbeci bir ülkedir örnek iranla hint-avrupa dil ailesinden akraba olduğu halde sscb varşova paktı ülkeleri ve rusya türk imparatorlukları türk devletleri tarih boyunca hep iranı işgal etmiş işgal altında tutmuşlardır bunların hepsi emperyalist sömürgeci işgalcilerdir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!