Üç ayrı model robot trafik polisi çalışmaya başladı

Çin’in Handan kentinde üç ayrı modelden oluşan robot trafik polisleri çalışmaya başladı. Yaya ve sürücüleri sözlü ve görsel olarak uyarabilen, yine sözlü ve görsel olarak soruları yanıtlayan robot trafik polisleri trafik kazası olaylarında da devreye girerek yönetimi sağlıyor. Kameralarla donatılmış olan robot polisler, trafik ihlallerini de saptayarak fotoğraf çekiyor.

Üç ayrı model robot trafik polisi çalışmaya başladı
Üç ayrı model robot trafik polisi çalışmaya başladı
GİRİŞ 08.08.2019 17:24 GÜNCELLEME 08.08.2019 17:38

Yapay zeka ve robot teknolojisi alanlarında çalışmalarını yoğunlaştıran Çin, yeni robot trafik polislerini halkın hizmetine sundu. Hebei Eyaleti’nin Handan kentinden çalışmaya başlayan üç farklı modelden oluşan robot trafik polisleri, ilk iş günlerini başarıyla tamamladı.

 

 

Dün Handan polisi tarafından tanıtılan üç tip robot polis, sokaklarda rahatça dolaşarak devriye görevi yapıyor. Ayrıca akıllı kameralarla donatılan robot polisler, trafik ihlallerini saptıyor, sürücü ve yayaları sözlü olarak uyarıp olayların fotoğrafını çekiyor.

Bir başka model robot polis ise araç kayıt merkezlerinde halktan bilgi alıyor ve soruları yanıtlıyor. Küçük, taşınabilir, uzaktan kumandalı trafik robotları ise sürücülere görsel ve sesli talimatlar vererek trafik kazalarını yönetiyor. Robotların, polis memurlarının iş yükünü azaltması ve günün her saati akıllı trafik yönetimi sağlamada önemli bir rol oynaması bekleniyor.

 

 

KAYNAK: ÇİN ULUSLARARASI RADYOSU
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: F.Bahçe ligin dışına itilmiştir
Türkiye ile ABD arasında Ankara'da Terörle Mücadele zirvesi