Mescid-i Aksa'da İsrail terörü! Kutsal mekandan dumanlar yükseliyor

İsrail polisi, fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınlarını engellemek isteyen Filistinlilere Harem-i Şerif'in içinde müdahale etti. Gelen görüntülerde, İsrail polisinin kutsal mekanın avlusunda Filistinlilere biber gazıyla müdahale ettiği görülüyor. Filistinli yetkililer yaptığı açıklamada, çok sayıda Müslümanın yaralandığını duyurdu.

GİRİŞ 11.08.2019 12:20 GÜNCELLEME 11.08.2019 18:01
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

İsrail polisi, fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınlarını engellemek isteyen Filistinlilere Harem-i Şerif'in içinde müdahale etti.

 

 

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da fanatik Yahudilerin baskınlarını durdurmak için bir saat gecikmeli kılınan bayram namazı sonrası Harem-i Şerif'in batı yakasındaki El-Meğaribe Kapısı'nda toplanan yüzlerce Filistinli, İsrail polisinden fanatik Yahudilere kapıyı açmamasını istedi.

TEKBİR SESLERİ

Filistinliler tekbir ve sloganlarla İsrail polisine tepki gösterirken, yüzlerce fanatik Yahudi de El-Meğaribe Kapısı'nın diğer tarafında Harem-i Şerif'e baskın düzenlemek üzere hazır bekledi.

YARALI MÜSLÜMANLAR VAR

Kudüs İslami Vakıflar yetkilileri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail polisinin Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, ses bombaları ve plastik mermiyle müdahalede bulunduğunu ve aralarında Kudüs Yüksek İslami Vakıflar Konseyi Başkanı Şeyh Abdülazim Selheb'in de bulunduğu bazı Filistinlilerin yaralandığını söyledi.

Öte yandan Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada da, İsrail polisinin göz yaşartıcı gaz, ses bombası ve plastik mermiyle gerçekleştirdiği saldırıda birçok Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

GÖZALTILAR VAR

Adının açıklanmasını istemeyen yetkililer ise, İsrail polisinin birçok Filistinliyi gözaltına aldığını, Harem-i Şerif'i boşaltmaya çalıştığını ve kapılarını kapattığını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 57
  • Turk 4 yıl önce Şikayet Et
    mazlumun intikam alacağı gün zalimin zulmettiği günden daha korkunçtur.
    Cevapla
  • Manisalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların dini imanı yok.allah korkusuda yok.rabbim tez günde helak eder inşallah
    Cevapla
  • Yurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbel alemin, Kabe de, Medine de, dunganin dort bir yaninda yapilan dualar hurmetine... Yok et bu fitnecileri Allahim! Hemde en azapli sekilde.. Bizlere bunu gormeyi nasip eyle Allahim!
    Cevapla
  • Karaay 4 yıl önce Şikayet Et
    Amin. Amin. Amin.
    Cevapla
  • Selçuklu 4 yıl önce Şikayet Et
    Ümmeti Muhammed e uzanan eller kurusun inşaallah
    Cevapla
  • Aktolgalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Nerdesin yiğidim İslam coğrafyası yangın yeri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı