Kabileden iki genç "Diyanet" sayesinde İslam'la tanıştı

Diyanet İşleri Başkanlığının Tanzanya'nın Darüsselam kentinde bulunan Din Hizmetleri binasında bekçi olarak çalışan Masai kabilesinden iki genç, Diyanetin hizmetlerinden etkilenerek Müslüman oldu.

GİRİŞ 11.08.2019 15:11 GÜNCELLEME 15.08.2019 22:31
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Afrika'nın en büyük kabilelerinden, yarı göçebe yaşayan Masai kabilesi üyesi Juma Yasaıle ve Musa Kımamıle, geleneksel kıyafetleri, kama ve sopalarıyla kurumun kapasında bekçilik yapıyor.

 

 

Hristiyan Juma ve Musa, bir süre sonra Diyanet'in yaptığı hizmetlere şahit olup yetkililerin davranışlarından etkilenerek Müslüman olmaya karar verdi.

Kurumun eski koordinatörü Muhammet Çiçek'e giderek durumu anlatan gençler, kelime-i tevhit ve kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

 

 

Kur'an-ı Kerim ve sureleri öğrenmeye çalışan gençler, kurum çalışanlarıyla birlikte namaz kılıyor.

Evli ve 3'er çocuk sahibi Juma ve Musa, bekçilik görevini yaklaşık 3 yıldır sürdürüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Tanzanya Koordinatörü İskender Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Masai kabilesine mensup iki genci, önceki koordinatör Muhammet Çiçek'in işe aldığını söyledi.

"GENÇLERE TELKİN VE ZORLAMA YAPILMADI"

Gençlere Müslüman olmaları konusunda herhangi telkin veya zorlama yapılmadığını vurgulayan Demir, Juma ve Musa'nın, Diyanetin yaptığı çalışmalardan, verdiği hizmetlerden ve çalışanların davranışlarından etkilenip Müslüman olmaya karar verdiklerini anlattı.

Eski koordinatör Muhammet Çiçek'e giderek bu isteklerini dile getiren gençlere, Çiçek tarafından kelime-i tevhit okutulup kelime-i şehadet getirtildiğini anlatan Demir, gençlerin Müslüman olduktan sonra kendileriyle namaz kıldığını söyledi.

Juma Yasaıle ve Musa Kımamıle de Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerine teşekkür etti, Müslüman olmaktan duydukları mutluluğu ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Usta 4 yıl önce Şikayet Et
    Telkin olsun ..telkin...
    Cevapla
  • Midyatlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Bütün kabile üyelerine hidayeti nasip ve müyesser eylesin muhammed Çiçek hocamız ve emeği geçen herkesin bu iki kardeşimize vesile olmuşlar Allah hayırlarını kabul etsin yurtdışı görevleri boyunca sadece bu iki kardeşimizin hidayeti dışında başka faaliyet olmasaydı bile bu iki kardeşimizin hidayeti onlara yeterli olacaktı güzel bir örnek teşkil etmişlerdir dış görevinde bulunan diyanet personeli kardeşlerimize örnek olsun.
    Cevapla
  • uveys 4 yıl önce Şikayet Et
    yeni kardeslerimiz olmuş maşallah Allah'u teâlâ sayılarını kat ve kat arttirsin. vesile olanlardan Allah celle celaluhu razı olsun
    Cevapla
  • Hüseyin Kurt 4 yıl önce Şikayet Et
    İslam hizmet ve sevgi ile yayılır.
    Cevapla
  • lıj 4 yıl önce Şikayet Et
    allah dahada sayıların artırsın inşallah amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!