İsrail'in adını özellikle zikredip sert şekilde uyardı: Savaş çıkar

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Alirıza Tengsiri, İsrail'in, ABD'nin Hürmüz Boğazı'nda kurulması öngörülen deniz koalisyonunu kapsamında bölgeye gelmesinin savaşa yol açabileceğini ileri sürdü. Tengsiri, "Siyonist İsrail rejiminin Basra Körfezi'ne gelmesi yasadışıdır, savaş ve çatışmalara neden olabilir, bundan da ABD ve İngiltere sorumludur" dedi.

İsrail'in adını özellikle zikredip sert şekilde uyardı: Savaş çıkar
İsrail'in adını özellikle zikredip sert şekilde uyardı: Savaş çıkar
GİRİŞ 12.08.2019 17:42 GÜNCELLEME 12.08.2019 17:42
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Alirıza Tengsiri, İsrail’in, ABD’nin Hürmüz Boğazı’nda kurulması öngörülen deniz koalisyonunu kapsamında bölgeye gelmesinin savaşa yol açabileceğini ileri sürdü. Tengsiri, "Siyonist İsrail rejiminin Basra Körfezi'ne gelmesi yasadışıdır, savaş ve çatışmalara neden olabilir, bundan da ABD ve İngiltere sorumludur" dedi.

ABD ve İngiltere’nin bölgedeki varlıklarını meşrulaştırmak için çeşitli senaryolar tasarladığını iddia eden Tengsiri, "Amerikalılar, İran kara sularına yakın petrol tankerlerine saldırıp, sonra suçu İran’ın üzerine attı. ABD ve İngiltere, şimdi de bölgede yasadışı bir ittifak kurarak senaryolarını yürütmeye çalışıyor" diye konuştu.

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Alirıza Tengsiri...

"İSTEDİĞİMİZ ZAMAN ABD VE İNGİLİZ GEMİLERİNE EL KOYARIZ"

İran’ın istediği zaman ABD ve İngiltere donanmaları tarafından koruma atına alınsa bile, bölgede her gemiyi alıkoyma gücüne sahip olduğunu savunan İranlı komutan, "İran, bu bölgede daha önce ABD ve İngiliz askerlerini gözaltına aldı. Gemileri korumakla yükümlü bu askerler, koruyabilseydi kendilerini korurdu"  ifadelerini kullandı.

İranlı komutan, İran’ın kendi petrolünü ihraç edebildiği müddetçe Hürmüz Boğazı’nın güvenliğini koruyacağını söyledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 43
  • Tiyatro tiyatro 4 yıl önce Şikayet Et
    Neyse ki iranin munafik yüzü düştü, görüldü ne mal olduğu suriye de ırakta yemen de yahudiden fazla kan döktü ,ısrail le yalan dan hırlaşmasına inanacak da kalmadı, iranla-israil ve batı müslüman- masum kanı dökmekte müttefik ...Bu hırlama ile irana islâm dünyasında israil ve batıyla cihat payesi ve itibar devsirmesi yapılmaya çalışılıyor...ama nafile
    Cevapla
  • Fırat 4 yıl önce Şikayet Et
    Basra körfezinde kanı bozuk İsrail'in ne işi var, İran yerden göğe kadar haklı. En az ABD'nin orada olması kadar absürd
    Cevapla
  • eray akalın 4 yıl önce Şikayet Et
    İslama en yakın müslüman ülke irandır.Biz belgelerden başkaları kafadan gidiyor.Kafadan atanlar bugun olduğu gibi yanılmaya devam ediyor.Bir de insanda utanma olur.Kafadan atanlar da utanma da yok.Bunlar ne çeşit insanlar?
    Cevapla
  • zeki Alperen 4 yıl önce Şikayet Et
    2- İran kötümü? Kötünün kötüsüdür. İran ile ABD Savaş tezgahına inanmayın derim. ABD İran'ı gösterip bize saldıracak. Çünkü icat ettiği DEAŞ bahanesi ile Suriyeye peşmergeleri YPG adı ile yerleştirdi. Bize de siz DEAŞ ile savaşın diye bir oyuncak ile avutup aklı sıra orada hakkımızda cereyan ettirdiği olayları kamufle etmeye çalıştığını gördük.
    Cevapla
  • Alp 4 yıl önce Şikayet Et
    Acem palavrası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!