'İran ile ABD savaşırsa, biz de savaşa dahil oluruz...'

Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komisyonu üyelerinden Kerim İlevi, ABD ile İran arasında olası bir savaş çıktığı takdirde Irak’ın da savaşa dahil olacağını söyledi.

'İran ile ABD savaşırsa, biz de savaşa dahil oluruz...'
'İran ile ABD savaşırsa, biz de savaşa dahil oluruz...'
GİRİŞ 13.08.2019 06:54 GÜNCELLEME 13.08.2019 13:57
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komisyonu üyelerinden Kerim İlevi, ABD’nin deniz güçleriyle sarılmış Körfez bölgesinin savaşın eşiğinde olduğunu söyleyerek Irak halkının zor günler geçirdiğine dikkat çekti. İlevi, ABD ile İran arasında muhtemel bir savaş çıkması halinde Irak’ın da savaşa dâhil olacağını söyledi. 

 

 

''İRAN ÜLKEDEKİ ABD MEVKİLERİNİ BOMBALAYACAK''

ABD ile İran arasında savaş çıktığı takdirde Irak halklarının bunda etkileneceğini dile getiren İlevi, ''Savaş çıkarsa Irak da bu savaşa girer. Çünkü Irak’ta ABD askerleri bulunuyor ve muhtemelen ABD askerleri İran'ı bombalayacak buna da İran ülkedeki ABD askerlerinin mevkilerini bombalayarak karşılık verecek'' dedi.

Irak hükumeti, ABD ile İran arasında başlayan gerilimi yatıştırmak için arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu açıklamıştı.

 

 

YORUMLAR 41
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde ki abd üsleri ne olacak. Ya da malatya'da ki kürecik radar sistemleri iran'ın israil'e yollayacağı füzeleri havada imha etmeyecek mi? Önce kendimize bakalım
    Cevapla
  • adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    İçinizde PKK var, Halkınızı katletmiş ABD askeri var, başka bir son olur mu . Halkınızı katleden ABD nin yanında savaşırsınız, korkunuzdan.
    Cevapla
  • Melez 4 yıl önce Şikayet Et
    Gökhan haklı abd zalimi hakikatende güçlü uçak gemilerinden ve diger gemilerden ve ve ve de denizaltılardan fırlatılan sayısı belirsiz tomahawklar aylarca iranı bombalar ırakta oldu bu saddamda iran gibi atıp tutuyordu ne oldu tüm sstemleri sinyal bozucularla bozuldu kimse kimseyi ne arayabildi ne sora bildi not: diyorum neden ırakla o tarihte sadece cik 24 uydu ile savaştı anlayabilen anlar
    Cevapla
  • karadeniz 4 yıl önce Şikayet Et
    ha şunu bileydiniz.onun için go home coni. diyeceksınız
    Cevapla
  • Ertan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunu soliyecegine ülkedeki ABD askerlerini kovariz desen ya zaten parcalanmisin daha çok insanın mi olsun istiyorsun bre gafil
    Cevapla
  • melik 4 yıl önce Şikayet Et
    zaten mealen onu demiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu