Dünya tarihinde o silahı ilk kez Türkiye kullandı! Vurup düşürdük

Türkiye'nin geliştirdiği lazer silahının, Çin yapımı silahlı insansız hava aracı Wing Loong II'yı Libya'da düşürdüğü iddia edildi. Bu silahı gerçek savaş ortamında ilk Türkiye'nin kullandığı ve böylelikle dünya savaş tarihine geçtiği belirtildi.

GİRİŞ 13.08.2019 12:26 GÜNCELLEME 14.08.2019 09:05
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Askeri teknolojiyle ilgili analizleri ile tanınan ArmyRecognition adlı sitenin haberine göre, Libya'da geçtiğimiz günlerde düşürülen SİHA, Türkiye'ye ait lazer silahıyla düşürüldü.

ÇİN YAPIMI SİHA, TÜRKİYE'NİN GELİŞTİRDİĞİ LAZER SİLAHIYLA VURUP DÜŞÜRÜLDÜ

 

 

Düşürülen SİHA'nın, Hafter yönetimindeki Libya Ulusal Ordusu (LNA) güçlerine destek amacıyla Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından kullanılan Çin yapımı Wing Loong II olduğu ifade edildi. Siteye göre SİHA, ASELSAN yapımı 50 kW güç üreten lazer hava savunma sistemi tarafından Misrata kenti üzerinde uçarken vurularak düşürüldü.

DÜNYA SAVAŞ TARİHİNDE BİR İLK

Çin yapımı Wing Loong II'nin düşürüldüğüne gösteren fotoğraflar geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaşılmıştı. Haberde bu gelişmenin 4 Ağustos'ta meydana geldiği ve dünya savaş tarihinde ilk defa yaşandığı aktarıldı. Haberde bu durum, "İlk defa lazer silahı başka bir askeri aracı, gerçek savaş ortamında imha etti" denildi.

Hedefi etkisiz hale getirmek için yoğun ısı yayarak yanmasına ya da arızalanmasının sağlanması mantığıyla çalışan lazer silahlar, başta Çin ve ABD olmak üzere bazı ülkeler tarafından son yıllarda ar-ge çalışmalarının odak noktalarındandı.

Türkiye, ASELSAN ve bir takım özel kuruluşlar ile lazer silah geliştirmek için çalışan ülkeler arasında yer alıyor. 

YORUMLAR 87
  • Muhammed 4 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlarda silahı ürettik denmiş. Üretmedik, kullandık yazıyor haberde :)
    Cevapla
  • esas 4 yıl önce Şikayet Et
    aselsanın 50 kw güç üreten lazer silahı diyor. Yani imalatı yapılmış bir ürünün kullanımından bahsediliyor. Orjinal site haberinde aselsan adı geçirmemişlerse Türkiye demişlerse aselsan reklamı yapmak istememişlerdir.
    Cevapla
  • Yusuf unat 4 yıl önce Şikayet Et
    gurur verici gercekten dış politika ve operasyonlarından ciddi basarılar elde ediyoruz . erdogan giderse fetöler geri gelirse diyen chp zihniyetlilere sanırım güzel cevab niteliğinde onlar icerde konussun dursun ıkıp pencereden bakmama ya devam etsinler
    Cevapla
  • alper 4 yıl önce Şikayet Et
    fotodaki mermi izi ama .lazer silahı yakıp düşürüyor deniyor haberde
    Cevapla
  • Vatan sever 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi be gözündende kaçmıyor. Nassı gördün be..... Kurşunmuş. Hayır inanma ama kıskanmada......
    Cevapla
  • Abdulahat 4 yıl önce Şikayet Et
    Hey MAŞALLAH gurur verici sevincimden ne yazacağımı unuttum ne olur millet vekilleri bakanlar Türkiye den başka bir ülkemiz yok bir olun birlik olun bir birinizle çekişmeyin vurgun peşinden değil zamanın silahıyla silahlanın REİS imize sahip çıkın nasıl ki bir Yahudi iş adamı diyorki benim sermayem işçinin maaşı çıksın diğer kalanında devletime diyor sizde öyle olun VALLAHİ öyle olmuş ki imamlara bir ay eksik para versinler ezan okumaz bi sela okunur zengin se çok içten okunur yok fakirse anlaşılmaz bile ne olur Yahudi bizim müslümanlığımızı çalmışlar
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Lazer silahin büyügü lazim havada kus bile ucsa vurup indirmek icin denizde gemileri batirmak icin karada tanklari yok etmek icin ordulari yenmek icin daha büyügü gelismisi menzilide büyük olmali ki uzayda ucan uydulari indirmek icin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!