Cami saldırısı iki ülkeyi birbirine düşürdü! Sert açıklamalar

Norveç Başbakanı Erna Solberg, İskandinavya'da ırkçı grupların merkezinin İsveç olduğunu belirterek, Norveç'in buna karşı önlem alması gerektiğini söyledi. Norveç Başbakanı Solberg'nin açıklamasına İsveç'ten çok sert yanıt geldi.

Cami saldırısı iki ülkeyi birbirine düşürdü! Sert açıklamalar
Cami saldırısı iki ülkeyi birbirine düşürdü! Sert açıklamalar
GİRİŞ 13.08.2019 10:38 GÜNCELLEME 13.08.2019 11:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Norveç Başbakanı Erna Solberg, Norveç'in Barum şehrinde El-Nur İslam Merkezi Camisine düzenlenen saldırıya ilişkin İsveç'i hedef gösterdi.

 

 

Aşırı sağ örgüt "İskandinav Direniş Hareketi"nin merkezinin İsveç olduğunu belirten Solberg, "İskandinavya'da ırkçı grupların merkezi İsveç, Norveç'in buna karşı önlem alması gerekir'' ifadelerini kullandı.

Söz konusu grupların Norveç'e gelerek eylem yaptıklarını kaydeden Solberg, bunlara karşı ortak mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

 

Kan donduran gülüş! Mahkemeye böyle getirildi

İSVEÇ'TEN "SERT" YANIT

Norveç Başbakanı Solberg'nin açıklamasına İsveç'ten çok sert yanıt geldi.

İsveç Enerji Bakanı Anders Ygeman, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Solberg'inin göçmen karşıtlığıyla bilinen aşırı sağcı Gelişim Partisi ile iki kez hükümet kurduğunu hatırlatarak, "dönüp aynaya bakmasını" istedi.

Her şey bir saniyede gelişti! Kahraman ilan edildi

Ayrıca konu hakkında ülkenin en büyük gazetesi Aftonbaldet'e açıklamalarda bulunan Ygeman, "Ülkeler arası aşırılıkla mücadelede iş birliği önemli fakat siz aşırı sağcı Gelişim Partisi ile iş birliği yapıp, aşırı sağcı siyasetçi Sylvi Listahaug'nu bakan yaparsanız, dönüp aynaya bakmanız lazım" ifadelerini kullandı.

Ygeman, Norveç'in gerçeklerle yüzleşmesi gerektiğine dikkati çekti.

İki ırkçı saldırganın Norveç'ten çıktığını işaret eden Ygeman, "İsveç'teki sağcıları suçlamak doğru değil. 77 kişiyi katleden Anders Behring Breivik'te Gelişim Partisi üyesiydi" değerlendirmesinde bulundu.

Barum'da cumartesi günü silahlı bir kişi, El-Nur İslam Merkezi adlı camiye saldırı düzenlemiş, olayda bir kişi yaralanmış ve şüpheli gözaltına alınmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Mdemir 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim arkadaşım Norveçli ve Norveç'te Oslo'da aşırı sağcı yürüyüşlerine katılanların yüzde 95i hep İsveçli diyor, İkinci Dünya Savaşında İsveçliler Almanlarla iş birliği yaptı ama Norveç o dönemin başbakanlarını idam etti ve Alman işgali içlerinde hep bir yara, ve beyazların kardeşliği diye bir durum da geçerli değil çünkü en nefret ettikleri Rus ve Polonyalılar
    Cevapla
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    O bombalar mutlaka elinizde patlayacak.
    Cevapla
  • Mahmut 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam dogru söyluyor. isvec ne kadar pkk li veya fetö cu barindiriyor biliyormusunuz?
    Cevapla
  • TR - SAKARYA 4 yıl önce Şikayet Et
    " Tencere yuvarlanmış , seninki benden kara "
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'