Yunanistan zor durumda! Yardım talep ettiler

Yunanistan'ın Evia adasındaki çıkan orman yangını nedeniyle bölgede olağanüstü hal ilan edildi. İtalya 2 yangın söndürme uçağını Yunanistan'a gönderdi.

Yunanistan zor durumda! Yardım talep ettiler
Yunanistan zor durumda! Yardım talep ettiler
GİRİŞ 14.08.2019 16:27 GÜNCELLEME 14.08.2019 16:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın kuzeyindeki Evia adasında çıkan orman yangınına müdahale için Avrupa’dan destek geldi. İtalya Sivil Savunma Kurumu, resmi web sitesinden yaptığı açıklamada, 2 adet Canadair CL-415 yangın söndürme uçağını adaya sevk ettiğini duyurdu.

Orman yangınının rüzgar ve yüksek hava sıcaklıkları sebebiyle hızla yayılması sonucu, bölgede olağanüstü hal ilan edildi. Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis, yerel medyaya yaptığı açıklamada, "Büyük, insanüstü bir çaba sayesinde durum daha iyi gözüküyor. Bu zor bir yangın ve insan hayatını tehlikeye sokacak bir durum yok. Önemli olan da bu" dedi.

 

 

Yetkililer, 4 kasabanın ve yüzlerce kişinin bölgeden tahliye edildiğini duyurdu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • osmanlı torunu 4 yıl önce Şikayet Et
    etrafını cevirin kaçmasınlar
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan Türkiye' ye karşı sürekli Düşmanca tavırlar içerisin de. Biz Yarın bir gün yine bir doğal afetler de Yunanistan diğer AB üyesi ülke ve sınır ilkelerden değil de Düşman gördükleri Türkiye' de yardım görüyorlar. Bu zaman kadar nere de ise her yıl bir musibetler gördüklerin de Yakın Komşu Ülke TÜRKİYE komşusuna yardım elini uzatmaktan asla imtina etmiyor Lakin Yunanistan da bir türlü ne yaşananlardan bir ders alıyorlar ne de Türkiye ye karşı Düşmanlıktan imtina etmekten kaçınmıyor. Allah ıslah etsin ne diyelim
    Cevapla
  • onur 4 yıl önce Şikayet Et
    yanan orman abi, beter olsunlarda ormanlar yanmadan...
    Cevapla
  • TR - SAKARYA 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan'ın elinde canadair cl-415 model yangın söndürme uçağı toplam 18 tane mevcut.. Canadair cl-415 model yangın söndürme uçağından Türkiye'de sadece toplam 10 tane mevcut ... ACIL => Türkiye en az 10 tane yeni nesil Canadair CL-515 model waterbomber yangın söndürme uçağı almalı ... !!! ... akabinde, Yerli ve Millisini üretmeliyiz
    Cevapla
  • mert mert 4 yıl önce Şikayet Et
    o yüzdenmi italya yardım göndermiş
    Cevapla
  • QESER 4 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri