Bir açıklamada NATO'dan! Savaş uçakları havalandı

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, "NATO jetleri, Rus uçaklarını güvenli mesafeden gözetlediler ancak bir Rus savaş jeti güvenli olmayan manevra gerçekleştirerek NATO jetinin uçuş yolunu kesti" dedi.

Bir açıklamada NATO'dan! Savaş uçakları havalandı
Bir açıklamada NATO'dan! Savaş uçakları havalandı
GİRİŞ 15.08.2019 05:37 GÜNCELLEME 15.08.2019 10:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

NATO, dün yaşanan jet krizinde Rus savaş uçaklarının "güvenli olmayan manevra gerçekleştirdiğini ve NATO jetlerinin uçuş yolunu kestiğini" açıkladı.

 

 

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün iki adet SU-27 tipi Rus savaş uçağının eşlik ettiği Rusya'ya ait TU-214 uçağının, Baltık Denizi üzerindeki NATO hava sahasına yakın bir noktada takip edildiğini ifade etti.

İçinde Rus Savunma Bakanı vardı! Savaş jetleri yıldırım gibi havalandı

 

 

TU-214'ün geçerli uçuş planı olduğunu ancak bu uçağa eşlik eden iki adet SU-27 jetinin uçuş planının gözükmediğini belirten Lungescu, SU-27'lerin sinyal gönderen cihazlarının kapalı olduğunu ve hava trafik kontrol merkeziyle iletişim kurmadıklarını kaydetti.

Oana Lungescu, bunun üzerine, NATO'nun Baltık Hava Kontrol Misyonu'na ait iki jetin rutin bir şekilde hava araçlarını tanımlamak için havalandığına dikkati çekerek "(NATO jetleri) Rus uçaklarını güvenli mesafeden gözetlediler ancak bir Rus savaş jeti güvenli olmayan manevra gerçekleştirerek NATO jetinin uçuş yolunu kesti" diye konuştu.

Öte yandan, Lungescu, NATO'nun TU-214 uçağında kim olduğuna dair resmi bir bilgisi olmadığını vurguladı.

Rus basını, NATO’ya ait F-18 uçağının Baltık Denizi’ndeki tarafsız suların üzerinde Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun bulunduğu uçağa yaklaşmaya çalıştığı ancak Rus SU-27 uçaklarının F-18’i uzaklaştırdığını iddia etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Müslüman Kürd 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kafirlerin birbirleriyle savaşma ihtimali yoktur. Onların tek amaçları ve rableri paradır. Bu nedenlede Müslümanları birbirine düşürüp para kazanırlar. Ne rus ne çin ne usa ne avrupa dostumuzdur. Tek dostlarımız hakikatli Müslümanlardır. Bir olursak diz çökerler. Parçalanırsak köle oluruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış