Çocuklara izin çıktı ama 107 kişi gemide bıraktılar!

Akdeniz'de kurtardığı göçmenlerle İtalya'nın Lampedusa Adası yakınlarındaki limana yanaşabilmek için bekleyişini sürdüren İspanyol sivil toplum kuruluşu (STK) Proactiva Open Arms'a ait gemideki 27 düzensiz göçmen çocuk tahliye edildi.

Çocuklara izin çıktı ama 107 kişi gemide bıraktılar!
Çocuklara izin çıktı ama 107 kişi gemide bıraktılar!
GİRİŞ 18.08.2019 03:35 GÜNCELLEME 18.08.2019 03:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

STK'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, gemide bulunan yaşı 18'in altında ve yanında kimsesi olmayan 27 çocuğun tahliyesine izin verildiği duyuruldu.

 

 

İKİNCİ MEKTUPTAN SONRA İZİN ÇIKTI

İzin kararı, göçmen karşıtı politikalarıyla bilinen Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini'nin, Başbakan Giuseppe Conte'den aldığı çocuk göçmenlerin inmesine müsaade edilmesine yönelik ikinci mektuptan sonra çıktı.

 

 

GEMİDE 107 GÖÇMEN KALDI

Gemide, 27 çocuğun tahliyesinin ardından toplam 107 göçmen kaldı.

GÜN GEÇTİKÇE PSİKOLOJİLERİ BOZULUYOR

Proactiva Open Arms yetkilileri, gemideki hijyen koşullarının giderek kötüleştiği ve 16 gündür denizde olan göçmenlerin psikolojilerinin bozulmaya başladığı konusunda uyarılarda bulunuyor.

Bu arada, Agrigento Cumhuriyet Başsavcılığı da gemideki hijyen ve sıhhi koşulları incelemesi için bir uzman hekim görevlendirdi.

İTALYA VE MALTA REDDETMİŞTİ

İspanyol STK Proactiva Open Arms'ın gemisi, ay başında Akdeniz'de 3 farklı grup halinde 160 düzensiz göçmeni kurtarmış, güvenli liman olarak İtalya ve Malta'ya yanaşmak istemişti. Her iki ülke de bu talebe olumsuz yanıt vermişti.

İtalya İçişleri Bakanı Salvini, İtalyan parlamentosunda bir süre önce kabul edilen güvenlik yasasına dayanarak, gemiye İtalyan kara sularına giriş yasağı getirmişti.

ABD'li aktör Richard Gere, Akdeniz'de bekleyişini sürdüren Proactiva Open Arms'a ait gemiye giderek destek vermişti. Gere'in bu desteği Salvini'nin tepkisini çekmiş, İtalyan politikacı Richard Gere'e, "Göçmenleri özel uçağınla ABD'deki villalarına götür." demişti.

Bu sırada 13 düzensiz göçmen, acil tıbbi müdahale gereksinimi sebebiyle gemiden tahliye edilmiş, gemideki düzensiz göçmen sayısı 147'ye düşmüştü.

Akdeniz'de deniz ve hava koşullarının önceki gün kötüleşmesi sebebiyle gemi acil durum çağrısı yaparken, Lazio Bölge İdare Mahkemesi ise İtalya İçişleri Bakanlığının kara sularına giriş yasağının yürütmesini durdurmuştu.

YORUMLAR 2
  • ayhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Organ nakli bekleyen avrupalılar için 27 taze beden gelmiş.Ondan almışlardır sahile.
    Cevapla
  • Terz 4 yıl önce Şikayet Et
    Organmafyası, yoksa 30.000 çocuk halen kayıb sb'de.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!