Rusya'dan INF çıkışı: ABD önceden planlıyordu!

Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya'nın ABD ile müzakere seçeneğini hiçbir zaman reddetmediğini söyleyerek, ABD'nin kısa ve orta menzilli füzeler için INF anlaşmasından çekilmeden önce bütçe ayırdığını ifade etti.

Rusya'dan INF çıkışı: ABD önceden planlıyordu!
Rusya'dan INF çıkışı: ABD önceden planlıyordu!
GİRİŞ 18.08.2019 11:06 GÜNCELLEME 18.08.2019 11:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu, "Washginton ile diyaloğu hiçbir zaman reddetmedik. 2019 şubatından ağustosa kadar müzakere önerisinde bulunduk. Buna açık olduğumuzu gösterdik. ABD'ye şüphe uyandıran füzeyi gösterdik. Amerikalılar ise bize gelmedi." ifadelerini kullandı.

 

 

Rus Bakan, ABD'nin INF Anlaşması'ndan çekilmeden daha 1 yıl kadar önce, kısa ve orta menzilli füzelerin geliştirilmesi için bütçe ayırdığını söyledi. Şoygu, "ABD, INF'den çekilmesinden 8 ay önce, neredeyse 1 yıl, bu tarz füzelerin geliştirilmesi için fon ayırdı. Bu fonlar onaylandı ve tahsis edildi." diyerek önemli bir iddiada bulundu.

Bu haftanın başlarında, Silahların Kontrolü ve Uluslararası Güvenlikten Sorumlu ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrea Thompson, INF'den çekildikten sonra ABD'nin Asya-Pasifik'te orta menzilli füze konumlandırması konusunda müttefiklerine danıştığını söylemişti.

 

 

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 1
  • küçük hesap 4 yıl önce Şikayet Et
    nükleer -biyolojik -kimyasal bütün dünya birleşip bu silahları ortadan kaldırmalıdır. BM MİLLETLERDE BUNU KONUŞUN ama neden pek önemsenmiyor? ***bu konularda pek uzunluk olmaz öldürür veya 1 2 3nesil tahribat bırakır.*** açı çekmeye ve çektirmeye megilli bir dünya BARIŞ İSTENİYORSA CİDDİ OLUNMALI.DOSDOGRU ANLAŞMALAR YAPILMALI
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı