FP: Erdoğan Washington'ı parmağında oynatıyor!

ABD'nin köklü yayın organlarından Foreign Policy (FP), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'yi etkileyerek istediğini almayı başardığıını söyledi. FP haberi, "Erdoğan Washington'ı parmağında oynatıyor" başlığıyla verdi.

FP: Erdoğan Washington'ı parmağında oynatıyor!
FP: Erdoğan Washington'ı parmağında oynatıyor!
GİRİŞ 18.08.2019 14:11 GÜNCELLEME 18.08.2019 14:11
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Foreign Policy (FP), Fırat'ın doğusuna düzenlenecek müşterek harekat hakkında çarpıcı analizlerde bulundu. Medya organı, Türkiye ve ABD'nin şartlar üzerinde anlaşması hakkında, "Başarılı ABD diplomasisinin Türkiye'yi tek başına hareket etmekten vazgeçirdiği düşünebilir. Ama Ankara'nın zafer edasıyla 'ABD bizim pozisyonumuza yaklaştı' demesinin bir sebebi var." sözlerine yer verdi. 

 

Türkiye ABD'nin yaptırım tehditlerine rağmen S-400 konusunda geri adım atmamış, füze sisteminin intikalini başlatmıştı. Türkiye'nin S-400 konusundaki kendinden emin ve makul tutumu sayesinde ABD tehdit olarak savurduğu yaptırımları uygulamakta bile temkinli davranmak zorunda kaldı. 

Fırat'ın doğusuna düzenlenmesi planlanan olası bir operasyon konusunda, Erdoğan yine geri adım atmadı ve etkin bir diplomasi örneği sergiledi. Tarafların uzlaştığı müzakereler neticesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Amerika'nın Münbiç gibi oyalama sürecine girmesine müsaade etmeyeceğiz." yorumu sürece damgasını vurdu.

Foreign Policy de, S-400 yaptırımları ile Fırat'ın doğusuna düzenlenmek istenen operasyonun hemen hemen aynı zamana denk gelmesinin altı çizdi, "Erdoğan'ın fırtınası, konuşmaların seyrini değiştirdi" yorumunda bulundu.

FP, haberin detayında Türkiye'nin müşterek harekat konusunda elde ettiklerini "olağanüstü" olarak tanımlarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi yeteneğine dikkat çekildi. 

 

 

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 54
  • tabi 4 yıl önce Şikayet Et
    kendinden başkasını saymayan kibirli budalaların yapacağı cinsten bir açıklama bu. zor olsa da alışacaklar tabi.
    Cevapla
  • Kartal 4 yıl önce Şikayet Et
    İyilik varsın büyük USTA
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    • Brzezinski, bölgenin jeopolitik eksenini oluşturan Türkiye ve İran’dan birisinin veya her ikisinin birden istikrarsızlaşmasının etnik ve mezhep temelli kaos ortamının bütün Kafkaslar ve Orta Asya’ya yayacağı " Ortadoğudaki ülkelerin "İSRAİLE TEHDİT OLAMAYACAK kantonal şekilde bölünmesinin" amaçlanmaktadır. Kendimizi kandırmayalım..1918 Wilson Prensiplerinden beri ABD "Osmanlıdan cıkartılamayan 2 kaldı. Biri Büyük Kürdistan diğerı Büyük Ermenistan" hayalinden asla vazgecmez..!!! israille aynı ırkdan olduğunu acıkladıgı Kürtlerle vadedilmiş toprakları birleştirmeyi ""İŞİD'e ODAKLANALIM masalında" amaç edinen bir ABD var karşımızda..
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd yeterince parmaginda oynatti hele bir savas ciksin cuval gecirecez baslarina
    Cevapla
  • VUSLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımız Haklılığı mızı muhteşem bir deha siyaseti ile karşısındakilere iletiyor.Tabiki bu mehteşem Siyaset karşısında hiçbir gatakulle ve kıvırma tutunamıyor.ALLAH Sayın Cumhurbaşkanımızı bize Lutfetti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu