Trump Çin'i tehdit etti! Zarar görür

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'in Hong Kong'daki eylemleri şiddet kullanarak bastırması halinde iki ülke arasında devam eden ticaret görüşmelerinin zarar göreceğini söyledi.

Trump Çin'i tehdit etti! Zarar görür
Trump Çin'i tehdit etti! Zarar görür
GİRİŞ 19.08.2019 08:51 GÜNCELLEME 19.08.2019 13:47

Hong Kong'da iki ayı aşkın bir süredir devam eden eylemlerle ilgili açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Çin yönetiminin 'eylemleri Tiananmen'deki gibi bastırması halinde' iki ülke arasında devam eden ticaret görüşmelerinin zarar göreceğini söyledi. 

 

 

Trump, "Eğer şiddet uygularlarsa, yani başka bir Tiananmen meydanı olayı yaşanırsa anlaşmanın çok zor olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Çin'de 1989 yılının 15 Nisan'ı ve 4 Haziran'ı arasında Tiananmen Meydanı'nda yaşanan olayları şiddet kullanarak bastırmıştı ve yaşanan çatışmalarda aralarında askerler de olmak üzere toplamda 200 ile 300 arasında insanın öldüğü belirtilmişti.

 

 

Hong Kong'da suçluların Çin'e iadesi yasa tasarısı üzerine başlayan eylemler de, tasarının süresiz askıya alınmasına rağmen şiddetlenerek devam ediyor. 

Eylemciler, Hong Kong'un Çin yönetiminden ayrılmasını savunurken, Çin Komünist Partisi (ÇKP) yetkilileri ise protestoların 'renkli devrim girişimi' olduğu görüşünde.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!