Uzmanlar uyardı: Nükleer kış kapıda, 10 yıl güneş yüzü yok!

Araştırmacılar, Rusya ve ABD arasında nükleer savaş çıkarsa yaşanacakları duyurdu. Uzmanlara göre, nükleer savaşın sonucu, Game of Thrones'daki "uzun gece" (the long night) gibi daimi karanlığın yaşandığı, sıcaklıkların ciddi derecede düştüğü uzun bir nükleer kış olacak.

Uzmanlar uyardı: Nükleer kış kapıda, 10 yıl güneş yüzü yok!
Uzmanlar uyardı: Nükleer kış kapıda, 10 yıl güneş yüzü yok!
GİRİŞ 19.08.2019 11:41 GÜNCELLEME 19.08.2019 17:07
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bilim insanları, Rusya ve ABD arasında nükleer bir savaş çıkması durumunda, dünyada yaşanacak değişimleri araştırdı. Çalışmaya göre, böyle bir savaşın çıkması halinde, 10 yıl sürecek "nükleer kış" yaşanacak.

 

10 YIL GÜNEŞ YÜZÜ YOK

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, ABD ve Rusya arasında çıkacak muhtemel bir savaş, tam "147 milyon ton kurum"un atmosfere yayılmasına neden olacak. Haftalar içinde tüm atmosfere battaniye gibi yayılacak olan kurum ve is, güneş ışınlarının dünyaya erişmesine engel olacak ve dünya sürekli karanlık kalacak. Bu da dünya genelinde sıcaklıkların yaklaşık 9 derece düşmesi ve ciddi bir iklim değişikliği anlamına geliyor.

Uzmanlara göre havaya yayılan kurum ve isin tamamen ortadan kalkması 7 yıl, atmosferin normal haline dönmesi ise yaklaşık 3 yıl sürebilir. ABD ve Rusya arasında yaşanacak muhtemel bir nükleer savaş, 10 yıl sürecek bir kara kışa sebep olacak.

 

Araştırmacılar aynı zamanda nükleer bir saldırının, hedef ülke için intihar niteliğinde olduğunun altını çizdi. 

Araştırmacılar muhtemel felaket senaryolarına işaret edilerek, nükleer silahların azaltılması ve devamında tamamen kullanım dışı olmasının gerektiğini belirtti.

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 5
  • Xye 4 yıl önce Şikayet Et
    Insanlar zombilesecek!!!
    Cevapla
  • fazla değil 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah abi çiğköfte satışımız artar geceler uzun olsun
    Cevapla
  • Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah, der dua ederim.. azdan az, çoktan çok,,,
    Cevapla
  • şlojh 4 yıl önce Şikayet Et
    inşallah allahtan temennim sadece abd rusya arasında nükleer savaş değil aynı zamanda okyanus yarılmaları deprem silahları meterolojik yer bilimleri yangın orman silahları uzay savaşı her alanda allahtan temennim abd rusya arasında kapsamlı 10 yıl sürecek savaşın olması sonucunda hiçbir galip olmaması sadece birbirlerini bitirmesi inşallah amin
    Cevapla
  • abc 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım sen farklı birşey mi kullanıyorsun öyle bir durum bütün dünyayı etkiler sadece ABD ve Rusya ya olmaz olanlar nasıl bir hayal dünyan var senin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!