TSK konvoyuna saldırı sonrası Türkiye'den Rusya ve Esed'e açık mesaj

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamalarda bulundu. Dün TSK konvoyuna Esed rejiminin saldırısı değerlendiren Çavuşoğlu, "Saldırı sonrası Rusya ile temasa geçtik. Burada ateşkesi sağlamamız lazım. Rejim siyasi çözümden ziyade askeri çözüm istiyor. Dokuzuncu gözlem noktamızı taşıma gibi bir niyetimiz yok. Rejimin ateşle oynamaması gerekiyor. Askerlerimizin güvenliği için ne gerekiyorsa yaparız" dedi.

GİRİŞ 20.08.2019 14:01 GÜNCELLEME 20.08.2019 14:37
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, El Salvadorlu mevkidaşı Alexandra Hill ile ortak basın toplantısı düzenledi.

 

 

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

İdlib'de sukünetin sağlanması için Rusya'yla görüşmelerimiz sürekli yapıyoruz. Burada ateşkesi sağlamamız lazım. Rejim askeri çözümü zorlamaya başladı. Rusların oradan taciz geliyor açıklaması doğru değil, menzil bakımından da uzak. Bu saldırıların burada ancak bir felakete yol açabileceğini anlatıyoruz, tüm tüm dünyaya da bu konuda çağrıda bulunuyoruz. İdlib Suriye'nin geleceği bakımından önemlidir.

 

 

Rusya ile görüşmeler sürekli yapılıyor. Burada ateşkesi sağlamamız lazım. Rejim siyasi çözümden ziyade askeri çözüm istiyor.

Saldırıdan sonra Rusya ile temasa geçtik. Genelkurmay yetkilileri karşılıklı olarak görüştü. Gerekirse sayın Lavrov'la ben görüşürüm. Saldırılar durdurulmazsa Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan Putin'le görüşebilir.

Ruslarla her düzeyde temasımız var hem dünkü saldırı ile ilgili hem de İdlib'de genel bir ateşkesin tesis edilmesi ile ilgili temaslarımızı sürdürüyoruz. Çünkü misyonumuzun görevi 9'uncu gözlem noktamızın güvenliğini sağlamak. Burası Astana çerçevesinde yaptığımız mutabakat çerçevesinde kuruldu. Rejimin ateşle oynamaması lazım. 9. gözlem noktasını başka yere taşıma gibi bir niyetimiz yok.

Bir an önce siyasi sürece ve diğer konulara odaklanmamız lazım. Önümüzdeki süreçte bu konudaki çabalarımızı artıracağız.

FIRAT'IN DOĞUSU

ABD'den yetkililer geldi, çalışmalar sürüyor. ABD'nin ikinci bir Münbiç sürecini işletmesine biz müsaade etmeyeceğiz. Anlaştığımız ve anlaşamadığımız konular var. Müzakere sürecek, olmazsa kendi planımız var oraya girme konusunda. Hiçbir tereddütümüz olmaz. NATO müttefiki olan bir ülkenin terörle ittifak kurması kabul edilemez.

Sizin çalıştığınız ülkelerin rejimle angajmanı olabilir ancak bir terör örgütüne desteği kabul edilemez. Zaten niye Rusya rejimin garantörü oldu, çünkü rejimle beraber çalışıyorlar. Her ne kadar biz rejime verdikleri desteği doğru bulmasak da, siyasi süreçte bu angajmanın faydalarını görüyoruz.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, El Salvadorlu mevkidaşı Alexandra Hill...

EL SALVADOR'LA KARŞILIK ELÇİLİK AÇILIYOR

Çavuşoğlu ayrıca, "El Salvador Ankara’da büyük elçilik açmak istiyor. Bizde açılacak büyükelçilik olarak her türlü desteği vereceğiz. Biz de El Salvador'da büyükelçilik açacağız" açıklamasını yaptı.

YORUMLAR 55
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Güçlü olmanın:yolu düşmanı daha güçlü dövmektir,bizim sessizligimizden cesaret aliyor rusya(esed ve irani saymiyorum bile) Bu ülkeler ayni zamanda Türk düşmanidir harekete geçme zamanı daha fazla gecikirsek kendi topraklarimizda savaşa hazır olmaliyiz
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Gözlem noktamızın etrafını çevirmişler biz hala ateşle oynamayın diyoruz adamlar istediğini yapıyor bizi tınlamıyorlarki böyle bir durumda anında fazlasıyla karşılık verip hadlerini bildirmeliyiz kesinlikle taviz yok harekata en kısa sürede başlamalı alayını imha edelim o zaman anlarlar bizim ciddi olduğumuzu ak bakalım o zaman kafalarını bile yerden kaldırıyorlar mı
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok pasif ve çekingen davranıyoruz,osmanlıda bu yüzden yukulmadımı, denge denge nereye kadar, esada okkalı iki osmanlı atsaydık rusyada yapacağı hamlelerde dikkatli olmak zorunda kalırdı, askeri olarak masaya kontrollü bir şekilde yumruğu vurmalıyız, korkmayalım, çekinmeyelim, rusya hiç bir şey yapamaz
    Cevapla
  • Yüreğir 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis ve kurmayları neyin ne olduğunu biliyor stratejik akıl var hamd olsun rahat olsun bu ulus !
    Cevapla
  • Ziller hazır 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ile aramız bozulursa abd zil takıp oynar ellerini ovuşturup bekliyorlar ..
    Cevapla
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen Rusya dostmu diyon Rusya dost değil sadece rus menfaati için iyi geciniyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor