23 sene sonra aynı ismi gören Yunan basınını korku sardı

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla general ve amiral atamaları yapıldı. Yunanistan basını ise Akdeniz Bölge Komutanlığına atanan Tuğamiral Ercan Kireçtepe'nin ardından paniğe kapıldı. Tuğamiral Kireçtepe, 1996 Kardak çıkarmasında adadan Yunan bayrağını indiren 12 SAT komandosundan biriydi.

23 sene sonra aynı ismi gören Yunan basınını korku sardı
23 sene sonra aynı ismi gören Yunan basınını korku sardı
GİRİŞ 25.08.2019 15:37 GÜNCELLEME 25.08.2019 15:37
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Yunan medyasının Doğu Akdeniz korkularına bir yenisi daha eklendi. 1996'da Kardak'ta Yunan bayrağını indiren SAT komandolarından olan Ercan Kireçtepe'nin Akdeniz Bölge Komutanı olması, Yunanlıları korkuttu. Yunan gazetesi Ekathimerini haberi, "Akdeniz'deki en önemli üslerden birine Tuğamiral Ercan Kireçtepe atandı. Ercan Kireçtepe, 1996'da Türkiye ve Yunanistan'ı neredeyse savaşın eşiğine getiren Kardak çıkarmasında, SAT komandosu olarak görev yapmıştı" girişiyle verdi. FETÖ kumpas davaları mağduru olan Tuğa. Ercan Kireçtepe, geçmişte Kardak çıkarmasını yapan askerler arasındaydı.

 

 

23 SENE SONRA AYNI İSMİ GÖRÜNCE PANİĞE KAPILDILAR

 

 

Gazete, Kardak'ta Yunan bayrağını indiren Tuğamiral Kireçtepe'nin Akdeniz Bölge Komutanlığına getirilmesine dikkat çekerek 23 yıl sonra aynı isimle karşı karşıya geldiklerini vurguladı. Haberde ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Hidrokarbon arama çalışmalarına aynı kararlılıkla devam edeceğiz" sözlerine de yer verdi. Doğu Akdeniz konusunda paniğe kapılan Ekathimerini, "Doğu Akdeniz'de ne Türkiye'yi ne de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni yok sayan hiçbir proje hayata geçirilemez" sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "diktatör" hakaretinde bulundu. 

Kardak kayalıkları

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 23
  • Memo Vater 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz diktatör ney daha iyi bilirsiniz. Pis niyetli olmasaniz korkmassiniz
    Cevapla
  • TÜRKÜN GÜCÜ 4 yıl önce Şikayet Et
    Bak yunanlı komşum türkiye ile iyi geçinin tsk bir kenara bizim kayıtlı 227 bin kara avcımız var kayıt dışı avcıyı da saymıyoruz adamlar pireye kurşun atıyorlar Ayrıca üç sene önce bir saat içinde kurulan H.Ö.H tümeni var bunlarda çok tecrübeli darbeyi darbeyle durdurdular ona göre yunanlı komşum ayağınızı denk alın oturun oturduğunuz yerde
    Cevapla
  • İsmail akçay 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar almadık ada bırakmadı adaları solahla donatılan sen neyin hesabını yapiyon,, sessiz sesiz ilerliyorlar.. büyük tehlike var ülkemize karşı..
    Cevapla
  • kafkasyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Şunu asla unutmayınız güçsüz olmanı beklerler bu kafirler. Gücünü milletten almayan her ulusun askeri yenilgiye mahkumdur. Unutmayın korkaklar her saat cesurlar bir kez ölür
    Cevapla
  • Halil ayaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk milti tek yürek oldugu süreç yan Bakanı gözünü oyarız biz Osmanlı torunumuz önce vatan gerisi tefruat
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Düşman uyumuyor ey Türk milleti. Hangimiz biliyorduk bu kahraman komutanımızı. Yunanlar uyandırmasıydı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması