Suudi Arabistan ve BAE arasında Yemen sorunu

Ortadoğu'da İran karşıtı Suudi Arabistan-BAE ittifakını, Yemen’deki iç savaş çökertti. BAE destekli ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyi, geçici başkent Aden ve çevresini bir kez daha kontrolüne aldı. Saldırılara sert tepki gösteren Suudi destekli Yemen merkezi hükümeti, BAE’nin Arap koalisyonundan çıkarılmasını istedi.

Suudi Arabistan ve BAE arasında Yemen sorunu
Suudi Arabistan ve BAE arasında Yemen sorunu
GİRİŞ 31.08.2019 11:12 GÜNCELLEME 31.08.2019 11:16
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ortadoğu'da İran karşıtı Suudi Arabistan-Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ittifakı Yemen’de süren iç savaş nedeniyle dağıldı. BAE destekli ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyi, geçen hafta ele geçirdikten sonra çekildiği geçici başkent Aden ve çevresini bir kez daha kontrolüne aldı. BAE ordusuna bağlı jetlerin düzenlediği ve 300’den fazla kişinin öldüğü ağır bombardıman sonrası ayrılıkçılar, Aden, Ebyen, ve Zencibar’ı ele geçirdi. Suudi destekli Yemen merkezi hükümeti, saldırılara sert tepki gösterdi ve BAE’nin Arap koalisyonundan çıkarılmasını istedi.

 

 

Riyad’da ikamet eden Yemen Cumhurbaşkanı Mansur Hadi imzalı açıklamada, BAE’nin merkezi hükümete darbe yaptığını belirtilirken, merkezi hükümet de Abu Dabi’daki Yemen Büyükelçisi’nin geri çekilmesini talep etti. Merkezi hükümet ayrıca, BM Güvenlik Konseyi’nden BAE’nin güneydeki güçlerini açıkça bombalaması hakkında oturum düzenlemesi talebinde bulundu. Öte yandan BAE yönetimi de dün yazılı bir açıklama yaparak ‘terörist milisleri’ hedef alarak kendi askerlerini savunduklarını bildirdi

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 6
  • küçük hesap 4 yıl önce Şikayet Et
    allaha kasem olsun cehennem hak cennet hak. muharremi şerif hayırlı ugurlu olsun
    Cevapla
  • Ertuğrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Suud ve bae başındaki yahudi yönetimini Kahhar ismi celaliyle kahretsin
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    İslam coğrafyasını ateşe veren abd, İngiltere, Fransa İtalya, Almanya ve israil yermedi BAE ve Suudi Arabistan’ı kullanıyorlar. Bae ve suudlar bilgisayar oyunu oynar gibi İslam devletlerini karıştırıyorlar. Çünkü prenslerine verebilecek oyuncakları kalmadı, eee ne yapalım mğslümanları öldürsünler, eğlenirler belki dedi ve böylece prensler oynıyorlar, eğleniyorlar. Allah büyük, son oynayan kim olacak göreceğiz inşaallah
    Cevapla
  • kamachi 4 yıl önce Şikayet Et
    Şeair-i İslamiyeye ve siyaset-i İslamiyeye darbe vuranlar elbette o günahın cezasını çekecekler hemde o ceza günahlarına keffaretü'z- zünüb değil kessaretü'z- zünüb olacak yani daha da günahınızı artıracak inşaallah.
    Cevapla
  • pardon 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail ve Amerika hiç bir Müslüman ülkeyi birbirine dost bırakmayacak. Bunu bilin ki müslüman müslümanın kardeşidir. Birleşin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı