Yunan medyası Doğu Akdeniz'le yetinemiyor: Şimdi de Ege

Yunanistan'ın Akdeniz ve Ege konusundaki kışkırtmaları, medya kuruluşları aracılığıyla devam ediyor. Doğu Akdeniz meselesinden istediğini alamayan Yunan basını, şimdi de Türkiye'nin "mavi vatan" söyleminden duyduğu rahatsızlığı manşetlerine taşıdı.

GİRİŞ 02.09.2019 14:48 GÜNCELLEME 02.09.2019 15:12
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Yunanistan basını, Türkiye'nin egemenlik haklarını kullanarak Doğu Akdeniz'de yürüttüğü sondaj faaliyetlerine tepki göstermeyi sürdürürken, şimdi de Ege adalarının durumuyla ilgili bir provokasyona imza attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haftasonu Milli Savunma Üniversitesi'nde ziyaretçi defterini imzalarken çektirdiği fotoğrafa geniş yer ayıran Yunan medyası, Türkiye'nin "mavi vatan" söyleminden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. 

 

 

Yunanistan'ın en çok okunan haber siteleri, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar önderliğinde, Yunanistan'a sözde ait olan bazı Ege adalarını kendi kıta sahanlığına katmak istediğini ileri sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önünde poz verdiği harita için, "inanılır gibi değil" sözlerine yer veren Yunan medyası, Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'de egemenlik haklarını sonuna dek kullanmasının, iletişim kanallarını kapatmak olduğunu iddia etti.

YAKIN DÖNEMDE EGE'YLE ALAKALI İLK PROVOKASYON BU DEĞİL

Kardak krizinin baş aktörlerinden Panos Kammenos, 2018'de aktif bakanlık yaptığı dönemde Kardak bölgesine çelenk atmak üzere Yunan hücumbot ile gelmiş, Türk ekipleri tarafından Kardak'a yaklaştırılmamıştı. Eski bakan, Kammenos Kardak açıklarına çelenk atmakla yetinmek zorunda kalmıştı. İstifası sonrası da provokasyonlarına devam eden Kammenos, askeri helikopterle gittiği Kardak adalarına bu sefer çelengi havadan bırakmıştı. 

YUNAN BASINI DOĞU AKDENİZ HABERLERİNE DE HIZLA DEVAM EDİYOR

Yunan medyası Türkiye'nin dış siyasetteki tutumunu hala benimseyemediğini göstermeyi sürdürüyor. Yunan basını aynı gün içerisinde hem Ege hem de Doğu Akdeniz ile ilgili kışkırtıcı içeriklere yer vererek rekora imza attı. Medya kuruluşları bu sefer de Oruç Reis'in sondaj faaliyetleri için Rumlardan izin alması gerektiğini iddia ederek ilginç bir yorumda bulundu.

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 77
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Ahmak, aptal Yunanistan'a dunya'da yardim edecek tek bir ulke Turkiye'dir, ama bu manyaklar batinin kopekligini yapmayi tercih ediyorlar. Hayret...
    Cevapla
  • diriliş 4 yıl önce Şikayet Et
    adalar bizim alacaz bakalım nasıl yapacaksiniz diye lakin siz birşey yapamadınız...alınma vakti gelmiştir...
    Cevapla
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Mehmetçiğin kanıyla kazandığı en güzel Ada'ları, Kerkük'ü, Musul'u, Süleymaniye'yi,Kuttul Amareyi ve Batum'u nice güzel yerleri LOZAN'DA KAYBETMİŞİZ,
    Cevapla
  • yörükoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu mavi vatan sınırlarında kalan tüm adalar geri alınmalı, harita iste o zaman düzeliyor."mavi vatan" kelimesinin mucidi Cem Gürdeniz amiralimizede selam olsun.
    Cevapla
  • Vatansever DB 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların da eceli gelmiş ve kendilerine uygun CAMİ DUVARI olarak TÜRKİYEYİ seçmişler. Bu kadar çok kaşınmak hiç hayra alamet değil zavallılar bunu bilmiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi