İran 15 milyar doları reddetti iddiası

Reuters İran'ın Press TV'ye dayandırdığı habere göre, İran AB'nin 15 milyar dolarlık teklifini geri çevirdi. Gelişmeler neticesinde, İran'ın "üçüncü adımı" ilan etmesi bekleniyor.

İran 15 milyar doları reddetti iddiası
İran 15 milyar doları reddetti iddiası
GİRİŞ 04.09.2019 11:37 GÜNCELLEME 04.09.2019 12:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Habere göre, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ülkesinin Avrupa ile birkaç gün içinde anlaşmaya varmasının zor göründüğünü söyledi. Ruhani, İran’ın Avrupa ile bugün veya yarın bir sonuca varmasının pek mümkün görünmediğini ve Avrupa’nın sorumluluklarını yerine getirmek için iki ayının daha olduğunu söyledi.

 

 

Öte yandan, ilk gelen haberler İran’ın bu teklife sıcak baktığı yönündeydi. Fars haber ajansına konuşan İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Irakçi bu yılın kalan son dört ayı için ülkesine 15 milyar Amerikan doları kredi sağlanması koşuluyla 2015 yılında yapılan nükleer anlaşmaya uyacağını söylemişti. Arakçı aksi durumda İran’ın bu anlaşmadaki yükümlülüklerinden çekilme sürecinin devam edeceğini bildirmişti.

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 1
  • vermesseniz vermeyin 4 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun 15milyar dolarla siz 1.5trilyonluk borçunuzu ödeyin dedimi demedimi bilinmez:) ruhanidir o ya sabır ya sabır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!